Skip to main content
ArtikelenBeleid en adviesBOA's

130 fout geparkeerde auto’s weggesleept bij marathon Rotterdam

Door 17 april 2023april 26th, 2023Geen reacties

Rijnmond heeft gemeld dat er afgelopen zondag, 130 fout geparkeerde auto’s zijn weggesleept bij marathon Rotterdam. De BOA”S van de gemeente Rotterdam hebben samen met een bergingsbedrijf de voertuigen weggesleept, die langs de hele route van de marathon stonden.

Chauffeurs van het bergingsbedrijf uit Rijswijk zijn van 01:00 tot 08:00 uur bezig geweest met het wegslepen. De auto’s stonden geparkeerd waar een parkeerverbod was ingesteld, die met borden waren aangegeven, aldus Rijnmond. De woordvoerder van het bedrijf heeft geuit dat het ieder jaar vies tegenvalt hoeveel het er zijn.

Auto ophalen

In Rotterdam hadden ze niet genoeg plek voor de weggesleepte auto’s, daarom zijn ze naar het terrein van het bedrijf in Rijswijk gebracht. De eigenaren konden hun voertuig daar ophalen, zelfs op een zondag. Wie zijn auto komt ophalen moet een betaling doen van maar liefst € 169,- euro betalen.

Leefbaarheid vergroten door parkeerhandhaving

MB-ALL ondersteunt gemeenten op het gebied van parkeerhandhaving. We adviseren over parkeeroverlast en kunnen een plan van aanpak schrijven of een beleid op het gebied van parkeren. Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Of benieuwd naar de mogelijkheden (niet alleen als parkeercontroleur) kijk dan naar BOA vacatures in deze mooie stad.