Skip to main content
ArtikelenmilieuToezicht

Afvaldumpingen in natuur met wildcamera opgespoord

Door 26 maart 2024Geen reacties

In Almere zijn dertien mensen beboet voor het dumpen van afval op een parkeerplaats bij natuurgebied Pampushout. De dumpingen zijn gefilmd met een wildcamera. Het is volgens Omroep Flevoland de eerste keer dat een wildcamera voor dit doel is ingezet.

De Officier van Justitie en de Omgevingsdienst gingen over tot de wildcamera plaatsen op de Fischerplaats. Dat is bijzonder, want afvaldumpingen zijn nog nooit eerder op deze manier gehandhaafd in de stad. De camera mocht er tussen september en oktober zes weken blijven hangen en legde in die tijd zestien overtredingen vast.

Als een overtreding gefilmd wordt, bekijkt een politiemedewerker, een beveiliger of een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) de camerabeelden. Maar alleen de politie beslist wat er vervolgens gebeurt. Meestal gaan agenten gelijk ‘op locatie’ om de dumpers op heterdaad te betrappen. De politie schrijft dat de actie een succes was en dat er in de toekomst vaker een wildcamera zal worden ingezet. Lees meer over de aanpak op omroepflevoland.nl.

Afvaloverlast beperken

MB-ALL draagt projectmanagers aan die zorgdragen voor de operationele planning, inroostering en instructie van toezichthouders en de kwaliteit van de rapportages. Daarnaast heeft MB-ALL Buitengewoon Opsporings Ambtenaren beschikbaar die inzetbaar zijn in o.a. domein 1. Onze professionals zijn inzetbaar op detacherings- en projectbasis.