Skip to main content
ArtikelenBOA'sToezicht

Bijna het gehele openbaar vervoer valt stil uit protest tegen geweld

Door 22 april 2024mei 27th, 2024Geen reacties

Bijna al het openbaar vervoer in Nederland heeft vanaf 22.30 uur drie minuten stilgelegen, nadat vorige week een conducteur van de NS werd mishandeld in een trein tussen Den Haag en Delft.

“Alle treinen stonden stil voor zover wij konden zien”, zegt een NS-woordvoerder. “Ik was zelf op Amsterdam Centraal, waar de intercity naar Amersfoort stilstond die normaal om 22.30 uur vertrekt. De machinist en conducteur gingen naast de trein staan en het was even rustig op het normaal zo drukke Amsterdam Centraal. Het was een mooi moment.”

Niet alleen treinen stonden stil

Het ging om alle 190 treinen van NS die onderweg waren, de treinen van Arriva en de vervoerders in verschillende steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. In die steden stonden om 22.30 uur ook de trams, metro’s en bussen stil. In Amsterdam deden ook de pontjes over het IJ mee aan de actie. Ook de bussen van vervoerders Breng, Arriva, Keolis, Qbuzz, Transdev en EBS deden mee en daarmee stond zo goed als al het openbaar vervoer in Nederland stil. Vorige week bracht de Politie de cijfers naar buiten van agressie en geweld binnen die branche.

Stations-winkels en collega’s sloten aan

Stationswinkels bleven ook drie minuten gesloten meldt de NS. Zij wilden daarmee niet alleen hun ov-collega’s steunen, maar ook zelf een statement maken. “Ook [..] andere stationsmedewerkers voor schoonmaak, fiets, logistiek en onderhoud, hebben te maken met geweld en agressie” Meer over de actie een video hierover vind je op nos.nl.

Toezicht op leefbaarheid en veiligheid

Als expert op het gebied van veiligheid en leefbaarheid kan MB-ALL een cruciale rol spelen in het waarborgen van veiligheid. We bieden ondersteuning aan lokale autoriteiten en samenwerkingspartners bij het uitvoeren van controles en preventieve maatregelen ter bevordering van de veiligheid en leefbaarheid. Samen streven we naar een veiligere en leefbare omgeving. Neem contact met op over hoe MB-ALL kan bijdragen aan het vergroten van de leefbaarheid.