Skip to main content
ArtikelenBOA's

BOA’s mogen doorverwijzen naar Halt

Door 18 augustus 2021september 15th, 2021Geen reacties
jeugdoverlast mball

In samenwerking met het OM, Gemeente Heerlen, Gemeente Landgraaf en Gemeente Kerkrade is een pilot gestart waarbij BOA’s mogen doorverwijzen naar Halt. De uitbreiding van de feiten is specifiek gericht op jongeren die overlast veroorzaken

Pilot Openbaar Ministerie, BOA’s en gemeenten

Het gaat bijvoorbeeld om jongeren die zich schuldig maken aan het beledigen van een ambtenaar, openbare dronkenschap of baldadigheid. Dankzij een uitbreiding van de algemene plaatselijke verordeningen (APV) in de deelnemende gemeenten is het in die gevallen mogelijk geworden dat handhavers de schuldigen doorverwijzen naar Halt. Bekijk het bericht.

U wilt dat iedereen in uw gemeente zich veilig voelt. Is er genoeg toezicht op straat om de regels na te leven? MB-ALL heeft een grote pool buitengewoon opsporingsambtenaren die inzetbaar zijn in domein 1. Wij detacheren BOA’s om de veiligheid en leefbaarheid in de openbare ruimte te handhaven. Ook leveren wij inspecteurs die in te zetten zijn voor iedere wet, zoals de naleving van de Drank- en Horecawet. Tevens hebben wij geschikte parkeercontroleurs in huis.

Inzet nodig in de openbare ruimte?