Skip to main content
ArtikelenBeleid en adviesBOA's

Controle op permanente bewoning bij Udense recreatiepark

Door 9 april 2023april 20th, 2023Geen reacties

Binnenkort krijgen de bewoners van vier recreatieparken uit Uden, een boa aan de deur die komt controleren of ze er permanent in wonen of puur recreatief. De gemeente Maashorst tolereert namelijk alleen puur recreatieve bewoning en gaat de verhuizing aansturen zoals bij de voormalige gemeente Landerd.

Sinds 2019 zijn er tien recreatieparken gecontroleerd op permanente bewoning. Tijdens de gesprekken met de bewoners werd duidelijk gemaakt dat gemeente Maashorst alleen recreatieve bewoning wil toestaan. Inmiddels zijn er zeventien mensen die een waarschuwing hebben gekregen om te vertrekken, waarvan acht huishoudens een ander huis hebben gevonden.

In gesprek blijven

“Met de overige bewoners en parkeigenaren blijft de gemeente in gesprek” zegt wethouder Jeroen van den Heuvel. Overigens geldt dat ook voor de parkeigenaren van wie er hebben aangegeven dat ze op termijn de omschakeling willen maken van park naar woonwijk. Dat ligt volledig bij de parkeigenaren” aldus de wethouder.

Het AD.nl meldt dat Udense parkeigenaren, bij het uitstippelen van hun toekomst op hulp kunnen rekenen vanuit de gemeente. De gemeente Maashorst vindt dat recreatiewoningen beschikbaar moeten zijn voor vakantie en recreatie. Daarom is er gekozen voor strengere handhaving. Toch ziet de gemeente dit niet als een doel op zich. “We gaan voor kwaliteit en niet kwantiteit”

De Udense parkeigenaren kunnen vanuit de gemeente rekenen op hulp bij het uitstippelen van hun toekomst.

Voor veel bewoners is het fijn dat de gemeente Uden mee wil denken voor een oplossing. Lees hier meer over een gezin uit Ede die vorig jaar dakloos zijn geworden.

Onrechtmatige bewoning

MB-ALL heeft veel ervaring op het gebied van onrechtmatige bewoning. Onze toezichthouders werken voor veel verschillende gemeenten en zijn inzetbaar op projectbasis. Ze houden toezicht op het gebruik van recreatieverblijven voor permanente bewoning en huisvesting van arbeidsmigranten.

Lees meer over onze expertise