Skip to main content
ArtikelenBeleid en adviesBOA's

De arbeidsinspectie stelt dat C2000 niet naar behoren werkt

Door 1 augustus 2023augustus 21st, 2023Geen reacties

De arbeidsinspectie concludeert dat het communicatiesysteem C2000 niet naar behoren werkt. Waardoor de veiligheid van burgers en agenten niet gegarandeerd kunnen worden. Het interne communicatiesysteem heeft 107 ‘probleemgebieden’ en in gebouwen zelfs helemaal geen bereik. 

Er waren al eerder zorgen over het systeem, maar de communicatieproblemen bij een politieachtervolging in Rijsbergen (Noord-Brabant) eerder dit jaar was voor politiebonden de druppel. Door de problemen met C2000 konden agenten toen niet goed met elkaar communiceren tijdens een klopjacht. Drie overvallers hadden een gewapende overval in België gepleegd. Wat voor agenten een levensgevaarlijke situatie had kunnen opleveren. Ze besloten om een klacht bij de Arbeidsinspectie in te dienen.

Aanwijzingen dat het C2000 systeem niet goed werkt
De NOS beschikt over een aanwijzing van de inspectie waarin wordt gesteld dat het systeem niet goed werkt. Volgens de inspectie is er sprake van overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet. De politie krijgt nu twee weken de tijd om te reageren. Pas daarna wordt het oordeel van de inspectie definitief. En dan zou de politie een half jaar de tijd krijgen om de dekking van het systeem te verbeteren.

Openbare Orde en Veiligheid

De handhaving van de openbare orde en veiligheid is één van de belangrijkste taken van de overheid. MB-ALL biedt de overheid ervaren adviseurs en juridisch experts. Onze adviseurs hebben ruime ervaring in het evalueren van huidig beleid en de ontwikkeling van nieuw beleid. Indien gewenst begeleiden wij ook het bestuurlijke traject. Vanuit onze rol zijn we gewend te schakelen voor veiligheid en leefbaarheid. Graag denken we mee hoe we communicatie én veiligheid voor veiligheidsdiensten kunnen helpen verbeteren.

Meer weten over Openbare Orde en Veiligheid