Skip to main content
ArtikelenBOA'sToezicht

De impact op Team Handhaving is groot: “Enkele boa’s langdurig uitgevallen na geweldsincident in Zoetermeer”

Door 14 september 2022Geen reacties

Afgelopen maand op een vrijdagnacht raakten zeven Zoetermeerse boa’s gewond bij een aanhouding. Een groep van zo’n vijftien mensen bemoeide zich met de aanhouding en mishandelde de handhavers. Naast onder meer een gebroken arm, hoofdletsel, bulten en blauwe plekken heeft het incident grote impact en hebben handhavers even tijd nodig om te herstellen. 

De impact op team handhaving

Doordat de gewonde handhavers tijd nodig hebben om te herstellen konden daardoor niet alle diensten meer gedraaid worden, blijkt uit het schrijven van de burgemeester. Ook al omdat de handhavers vanwege de veiligheid niet alleen hun diensten draaien. ‘Het uitvallen van meerdere boa’s in een periode waarin de bezetting toch al onder druk staat door de vakantieperiode, heeft een wissel getrokken op de inzetbaarheid.’ Inmiddels verwacht Bezuijen dat het team weer gewoon inzetbaar is in de openbare ruimte.

‘De impact op team Handhaving is, ook nu nog, groot’, schrijft Bezuijen in een brief om de politiek bij te praten over de stand van zaken. ‘Het incident heeft persoonlijke gevolgen voor een aantal boa’s en heeft daarnaast impact op het team als geheel. Een aantal boa’s is uitgevallen’, meldt Bezuijen die het team kort na het incident persoonlijk bezocht.

Lees meer op ad.nl

U wilt dat iedereen in uw gemeente zich veilig voelt. Is er genoeg toezicht op straat om de regels na te leven? MB-ALL heeft een grote pool buitengewoon opsporingsambtenaren die inzetbaar zijn in domein 1. Wij detacheren BOA’s om de veiligheid en leefbaarheid in de openbare ruimte te handhaven. Ook leveren wij inspecteurs die in te zetten zijn voor iedere wet, zoals de naleving van de Drank- en Horecawet. Tevens hebben wij geschikte parkeercontroleurs in huis.

BOA’s Openbare ruimte die inzetbaar zijn in domein 1