Skip to main content
ArtikelenToezichtverkeershandhaving

Den Haag kiest voor een experiment met hoge parkeerkosten

Door 9 mei 2023juni 10th, 2024Geen reacties

In diverse steden wordt betaald parkeren uitgebreid of naar andere oplossingen gezocht, om de leefbaarheid voor bewoners te vergroten. Overlastgevende toeristen of dagjesmensen zijn vaak een doorn in het oog van bewoners van woonwijken zoals bijvoorbeeld rondom de Scheveningse stranden. In Den Haag heeft het gemeentebestuur besloten om na jaren klachten door bewoners, de parkeerkosten voor (strand) bezoekers en parkeerders in het centrum van de hoofdstad flink duurder te maken.

Om deze toestroom van buitenaf ertoe te bewegen niet meer in de straten te parkeren maar in de parkeergarages of parkeerterreinen is de gemeente Den Haag gestart met deze proef. Er wordt gesproken over een experiment en dit duurt een jaar.

Ongeacht hoe lang je parkeert, de kosten zijn €50,- per dag. Als je parkeert zonder vergunning of dagkaart, riskeer je een naheffingsaanslag of een wielklem.

Een straatvergunning voor bewoners is wel betaalbaar. Hierdoor hoopt de gemeente het parkeerprobleem in op te lossen. Lees meer over de aanpak van het parkeerprobleem op: omroepwest.nl.

Leefbaarheid vergroten door parkeerhandhaving

MB-ALL ondersteunt gemeenten op het gebied van parkeerhandhaving. We adviseren over parkeeroverlast en kunnen een plan van aanpak schrijven of een beleid op het gebied van parkeren. Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?