Skip to main content
ArtikelenBOA's

Digitale communicatie om de veiligheid van BOA’s te waarborgen

Door 14 november 2022november 17th, 2022Geen reacties

In Kerkrade wordt sinds kort digitale portofonie gebruikt om BOA’s veiliger de straat op te sturen. De handhavers kunnen nu via GPS worden gevolgd, hebben goed contact met de centrale meldkamer en hebben een noodknop.

 

Gevoel van veiligheid

Handhavers voelen zich niet altijd veilig, komen ook vaak in een situatie die als zeer bedreigend wordt ervaren. Om in die situaties sterker in de schoenen te staan helpt goede en snelle communicatie enorm.
Volgens Wauben zouden meer gemeenten het voorbeeld moeten volgen: “Men is zich niet voldoende bewust van het belang van veiligheid op de werkvloer. Men denkt dat veiligheid te duur zal zijn. Helemaal niet. Voor dit hele systeem zijn wij nog geen 40.000 euro kwijt, inclusief licenties. Dat hebben we nu al terugverdiend omdat meer mensen tegenwoordig alleen hun ronde kunnen en willen doen.”

Lees op gemeente.nu alle details.

Schakel met ons voor handhavingsacties of vraagstukken

MB-ALL is dé partner voor de overheid bij het ontwikkelen en in stand houden van een veilige leefomgeving. Wij zijn expert op het gebied van toezicht en handhaving. Advies, beleid, opleidingen en trainingen, ondersteuning op uitvoerend niveau; we hebben de juiste kennis én de juiste mensen in huis om u volledig te ontzorgen.