Skip to main content
ArtikelenBOA's

Eerder afgeschafte verplichte afstandregel: ‘Niet te handhaven’

Door 24 november 2021november 29th, 2021Geen reacties

Vakbond BOA ACP en politievakbond ACP zien niets in de handhaving van de verplichte afstandsregel. BOA ACP-voorzitter Richard Gerrits noemt het onbegrijpelijk. “Het is niet te handhaven met de capaciteit die we hebben. We gaan gewoon weer terug naar het oude: we gaan attenderen en waarschuwen en pas in het uiterste boete.”

Gerrits vreest voor het welzijn van zijn handhavers. “We weten allemaal dat mensen agressiever zijn geworden en we hebben er geen zin in dat er nog meer mensen uitvallen. De bereidheid om na te leven is er nu gewoon niet. Het leven van de boa is geen 95 euro waard.

Eigen veiligheid eerst

Zeker als je ziet wat er in Rotterdam heeft plaatsgevonden. Wij hebben dit beleid niet verzonnen, dat doet het kabinet. Prima dat ze maatregelen treffen, maar dit zijn wel maatregelen die onze veiligheid bedreigen.” Ook Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP ziet er geen heil in. “Waar gaan we die mensen vandaan halen? Kijkend naar afgelopen weekend, vraag ik me af hoe ze dit vanaf morgen voor zich zien. Ik ben erg cynisch. Hoe gaan we dit in vredesnaam regelen?”

Lees het hele artikel.

Ondersteuning nodig bij de handhaving van orde en veiligheid in uw gemeente vraag naar onze mogelijkheden

Handhaving versterken?