Skip to main content
Artikelenmilieu

Fabrieken van Tata Steel komen onder verscherpt toezicht te staan

Door 22 juni 2023juli 19th, 2023Geen reacties

De twee cokesgasfabrieken van Tata Steel komen per direct onder verscherpt toezicht te staan van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Die zegt namelijk dat de problemen zich rond de vervuilende installaties opstapelen. De omgevingsdienst constateert daarnaast dat ‘steeds vaker handhavend moet worden opgetreden’ tegen het staalbedrijf.

Hoe dat verscherpt toezicht eruit komt te zien en of dit zoden aan de dijk zal zetten, is volgens Sanne Walvisch (eigenaar van Stichting Frisse Wind) nog maar de vraag. De stichting streeft naar een gezond en veilig IJmond en Sanne Walvisch stelt dat met alleen verscherpt toezicht het gewenste effect waarschijnlijk niet bereikt zal worden. Als de handhaving op dezelfde trage manier voortkabbelt, zal er geen verschil gemaakt worden. Volgens haar gaat het uiteindelijk om keiharde handhaving. Tata Steel zegt in een reactie verbaasd te zijn over het besluit.

Juridisch advies op het gebied van milieurecht

MB-ALL heeft de juiste specialisten in huis die de laatste stand van zaken kennen en inzetbaar zijn om uw organisatie te helpen met actuele en relevante thema’s als energiebesparing, duurzaamheid, externe veiligheid, geluid en de aanstaande Omgevingswet. Waarbij beleid schrijven en handhaving op deze regels centraal staat voor uw gemeente of omgevingsdienst.

Onze juridische professionals geven u graag vrijblijvend advies!

Klik hier voor meer info