Skip to main content
ArtikelenBOA'sToezicht

G4 steden zetten in op verruiming bevoegdheden boa’s, flitspalen en verkeerscontroles

Door 9 maart 2024maart 21st, 2024Geen reacties

De vier grote steden van Nederland, bekend als de G4, voeren samen met belangenorganisaties een pleidooi voor uitbreiding van handhavingsbevoegdheden gericht op verkeersveiligheid. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag willen krachtiger optreden tegen verkeersovertredingen zoals snelheidsovertredingen, rijden onder invloed en asociaal rijgedrag.

Voorstellen voor meer bevoegdheden verkeer

De G4-steden pleiten voor verkeers handhavings bevoegdheden voor  boa’s, zoals het uitvoeren van snelheidscontroles met mobiele apparatuur en het bekeuren van voertuigen op basis van kenteken. Daarnaast pleiten ze voor meer gemeentelijke flitspalen en de oprichting van een plaatselijk verkeersveiligheidsfonds.

Pakkans verhogen de sleutel

De lage pakkans bij verkeersovertredingen is een punt van zorg, benadrukt de Rotterdamse wethouder Vincent Karremans. Een verhoogde pakkans kan bijdragen aan een veiligere verkeersomgeving en het gevoel van straffeloosheid verminderen.

De pakkans op verkeersovertredingen noemt de wethouder “schrikbarend laag”. Rotterdam onderzocht hoe inwoners de pakkans ervaren bij verkeersovertredingen; 82 procent van de respondenten schat de kans om gepakt te worden laag in. Lees meer over de pakkans, bevoegdheden en het pleidooi voor verkeersveiligheid op nos.nl.

Partner in veiligheid en handhaving

Als expert op het gebied van veiligheid en leefbaarheid kan MB-ALL een cruciale rol spelen bij verkeersveiligheid en handhaving. We bieden ondersteuning aan lokale autoriteiten en ketenpartners bij het uitvoeren van controles gericht op, of preventief gericht op verkeersveiligheid. Samen streven we naar een veiligere verkeersomgeving en vergroten we het bewustzijn over de risico’s van opgevoerde elektrische fietsen. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe MB-ALL kan bijdragen aan het vergroten van de verkeersveiligheid.