Skip to main content
ArtikelenJuridisch

Gebouwen overheid missen vaak energielabel

Door 9 april 2024april 10th, 2024Geen reacties

Meer dan de helft van de gebouwen van de Rijksoverheid beschikt niet over het minimale energielabel C. Met name het vastgoed van Defensie is nog amper verduurzaamd. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Financieele Dagblad.

Slechts vijftien gebouwen van Defensie beschikken over energielabel C of zuiniger. Zo’n zuinig label is sinds 2023 de verplichte norm. Nog eens 18 defensiepanden hebben wel een energielabel, maar dan lager dan C. 95% heeft nog helemaal geen energielabel.

Uit de navraag van het FD blijkt dat ook het vastgoed van Rijkswaterstaat in bijna de helft van de gevallen niet voldoet aan aan de duurzaamheidsnorm.

Rijksvastgoedbedrijf voldoet wel aan de Energielabel C norm

In een reactie erkent demissionair minister De Jonge dat de overheid het goede voorbeeld moet geven en dat er nog veel werk te doen is. Wat defensie betreft, wijst hij erop dat jarenlang op dat departement is bezuinigd. “Dit is het effect daarvan. Daar wordt nu een enorme inhaalslag gemaakt.” Volgens de minister voldoen bijna alle kantoren van het Rijksvastgoedbedrijf aan de normen.

Zoekt uw gemeente ondersteuning bij het handhaven van vastgoed wat niet minimaal energielabel C heeft? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen