Skip to main content
ArtikelenBOA's

Gemeente Amstelveen gaat aanpak van overlast op de Amstel intensiveren

Door 6 juli 2022juli 21st, 2022Geen reacties

Naast extra handhaven vanaf de nieuwe handhavingsboot op overlast van pleziervaart op de Amstel, gaat de gemeente Amstelveen deze zomer commerciële bootverhuurbedrijven aanschrijven op het gedrag van groepen opvarenden. De gemeente Amstelveen vraagt bewoners van de Amsteldijk om hierbij te helpen.

Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder handhaving Herbert Raat hebben afgelopen zondagmiddag meegevaren met handhaving en de politie op de Amstel. Onderweg hebben zij gesproken met bewoners van de Amsteldijk die veel overlast ervaren van opvarenden van pleziervaartuigen die zorgen voor geluidsoverlast, te hard varen en sanitaire stops houden nabij hun achtertuin. “De verhalen die we horen, passen echt niet bij een gemeente zoals Amstelveen”, zegt wethouder Raat. “Daarom hebben we de bewoners gevraagd om te noteren waar de meeste overlast vandaan komt, van welke commerciële bootverhuurbedrijven, en ons te voorzien van deze informatie plus foto’s. Wij gaan deze bedrijven vervolgens formeel aanschrijven. Als de situatie niet verbetert, bekijken we welke bestuursrechtelijk weg we kunnen bewandelen om dit aan te kunnen pakken.”

Lees het hele artikel op amstelveen.nl

MB-ALL en BOA’s domein 2

Samen met diverse overheidsinstellingen werken we aan de naleving van de wet- en regelgeving in domein 2. We beschikken over een flexibele pool goed opgeleide en breed inzetbare groene BOA’s die inzetbaar zijn voor het bestrijden van onder meer illegale afvallozing, toezicht op loslopende honden of overtredingen op het water.