Skip to main content
ArtikelenBOA'sToezicht

Gemeentebelangen Oldambt: “Zorg voor toezicht op bouw- en afvalcontainers”

Door 5 september 2022september 14th, 2022Geen reacties

Oldambt is de laatste tijd opgeschrikt door brandjes in enkele bouw- en afvalcontainers. Door adequaat optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen. Voor Gemeentebelangen Oldambt (GBO) aanleiding om bij het college aan de bel te trekken. Ze hebben het college gevraagd om toezicht te houden en indien nodig handhavend op te treden.”

“Het is mij opgevallen dat bouw- en afvalcontainers vaak direct naast gevels van gebouwen worden geplaatst. Bovendien zijn ze niet altijd goed afgesloten. Dat is vragen om problemen. Als brand in een container overslaat naar de naastgelegen gebouwen, dan zijn de gevolgen niet te overzien."

Henk van der LaanRaadslid van GBO

Eigen verantwoordelijkheid

Toch vindt GBO dat er naast de toezichthoudende taak van de gemeente ook een eigen verantwoordelijkheid is. Henk van der Laan: “Het is allemaal niet zo moeilijk. Als de gebruikers ervoor zorgen dat de containers goed zijn afgesloten en op voldoende afstand van gebouwen staan, kan veel leed worden voorkomen. Ik roep de gebruikers dan ook op hun verantwoordelijkheid te nemen.”

Lees het hele artikel op westerwoldeactueel.nl 

U wilt dat iedereen in uw gemeente zich veilig voelt. Is er genoeg toezicht op straat om de regels na te leven? MB-ALL heeft een grote pool buitengewoon opsporingsambtenaren die inzetbaar zijn in domein 1. Wij detacheren BOA’s om de veiligheid en leefbaarheid in de openbare ruimte te handhaven.

Lees meer over onze goed opgeleide en breed inzetbare BOA’s domein 1