Skip to main content
ArtikelenBeleid en advies

Gemeenten krijgen geld om jongeren uit criminaliteit te houden

Door 1 mei 2022mei 3rd, 2022Geen reacties

Minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid gaat jaarlijks 82 miljoen euro investeren om te voorkomen dat jongeren worden geronseld voor de georganiseerde criminaliteit. Vijftien gemeenten zijn gevraagd plannen uit te werken voor wijken waar de risico’s op ‘een criminele carrière’ het grootst zijn.

Gedrag gestuurde aanpak

‘Alles valt of staat met jongeren aanspreken op hun gedrag en het betrekken van hun ouders. Alleen door een intensieve persoonsgerichte aanpak kunnen we de intimiderende druk van drugshandelaren op onze kinderen, scholieren en jongvolwassenen in wijken stoppen,’ schrijft minister Yeşilgöz-Zegerius in een Kamerbrief over de aanpak van georganiseerde criminaliteit. ‘Als we niets doen komen nog meer jongeren in de drugshandel terecht en wordt de macht van de drugsorganisaties in kwetsbare wijken steeds groter.’

Lees meer in het bericht van gemeente.nu

In elke gemeente staat jeugdoverlast of de aanpak van risicojongeren en jeugdgroepen wel op de agenda. Wilt u meer inzicht om de jeugdgroepen op hangplekken, ontmoetingspunten en/of overlastplaatsen goed te kunnen monitoren? MB-ALL kan u adviseren op het gebied van beleid en strategie om te komen tot een meer effectieve aanpak. Ook kunnen we jeugdboa’s inzetten op straat om in gesprek te gaan met de jongeren, contact te onderhouden en groepsdynamieken in kaart te brengen.