Skip to main content
ArtikelenBOA's

Grapperhaus: controle coronapas is onvoldoende

Door 18 november 2021juli 26th, 2022Geen reacties

In de sectoren waar mensen nu verplicht zijn hun QR-code te laten zien, wordt slechts een derde van de bezoekers gecontroleerd, meldt demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) op grond van een peiling die het kabinet heeft laten houden. De naleving en controle is deze week niet verbeterd en in sommige opzichten zelfs verslechterd.

Cijfers coronapas controles

Restaurants, theaters en casino’s doen het nog relatief goed. Zij vragen gemiddeld aan circa driekwart van hun gasten in ieder geval om de coronapas te tonen. Bioscopen zijn vergeleken met drie weken geleden steeds slechter gaan controleren. In de eerste week scanden zij bij 85 procent van de bezoekers de QR-code en controleerden zij bij ongeveer de helft het identiteitsbewijs. Dat was deze week nog respectievelijk 70 en 35 procent. Minstens 22 gelegenheden hebben afgelopen week een waarschuwing gekregen, 46 bedrijven of organisaties kregen een dwangsom opgelegd en in één geval is overgegaan tot sluiting.

Lees het hele artikel.

Meer weten over wat wij kunnen betekenen met betrekking tot het signaleren van hotspots in uw gemeente en kunnen bijdragen aan de veiligheid van uw inwoners?

Gemeentelijke handhavingsteams versterken?