Skip to main content
ArtikelenJuridisch

Grapperhaus maakt Europese afspraken in aanpak ondermijning

Door 11 december 2021januari 13th, 2022Geen reacties

De internationale handel in illegale verdovende middelen vormt de grootste criminele markt en levert miljarden aan crimineel vermogen op. Het ondermijnt de Nederlandse samenleving, rechtstaat en economie en ook die van andere landen.

Hier zitten nietsontziende internationale erkende criminele organisaties achter. Een succesvolle aanpak daarvan vereist een aanpak van de hele overheid en maatschappelijke partners met preventieve en repressieve maatregelen in Nederland, maar ook stevige samenwerkingsafspraken met andere landen.

Op 9 december 2021 sloot demissionair minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus een overeenkomst met de ministers van Justitie en Binnenlandse zaken uit Frankrijk, België en Spanje om meer en beter gezamenlijk op te trekken tegen nietsontziende criminelen. Lees hier het hele artikel.

“We moeten voorkomen dat als we in de Rotterdamse haven stevige maatregelen treffen om drugshandel tegen te gaan, het daarna in Antwerpen toeneemt Dat leidt anders tot grote problemen voor onze Belgische buren maar ook voor Nederland en andere Europese landen omdat beide havens een belangrijke toegangspoort tot de Europese markt zijn. Het is ook belangrijk dat als de Nederlandse politie stuit op belangrijke informatie, deze snel gedeeld kan worden[...]

Demissionair minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus

Ondermijning één van de speerpunten van MB-ALL

Door onze integrale mogelijkheden en kennis van ‘het speelveld’ kunnen we signalerend en probleemoplossend opereren, binnen verschillende gemeentes en krachten bundelend voor een veiligere en leefbare samenleving.

Weten hoe? Of wat wij kunnen betekenen kijk dan op onze expertise pagina