Skip to main content
ArtikelenBOA'sHandhavingsactie

Grote handhavingsactie in Haagse Stations- en Rivierenbuurt

Door 29 augustus 2023maart 18th, 2024Geen reacties

We schrijven er regelmatig over omdat er ontzettend veel impact gemaakt wordt door handhavingsacties, ditmaal waren de wijken Stationsbuurt en Rivierenbuurt doelwit om integraal te controleren.

Er is in deze week veel overlast van verkeer, overmatig alcohol- en drugsgebruik, bedelaars en bezoekers van prostitutie. De teams controleerden voertuigen, woningen, horecazaken, prostitutiestraten en tram- en treinreizigers. Volgens denhaag.nl zijn er 4 personen aangehouden.

Witwasser gevonden tijdens verkeerscontrole

Eén persoon is aangehouden voor mogelijk witwassen. Deze bestuurder had € 28.200,- in een plastic tasje onder zijn stoel liggen. In een andere auto is een mes aangetroffen. Bestuurders kregen ook boetes voor rijden onder invloed en bellen achter het stuur.

Handhavingsteams vooral ingezet op “volks ergernissen” nummer 1

Wat is dan iets waar burgers veel over klagen: “Overlast” dit komt voor in vele vormen. Wat bijvoorbeeld weerspiegeld is in de resultaten van de teams:

het horecateam, de handhavers op de fiets, het handhavingsteam, het scanteam en het Mulderteam dat controleert op foutparkeren. Zij spraken allen met bewoners en ondernemers, gaven adviezen en waarschuwingen. Daarnaast schreven zij 35 boetes voor foutparkeren, 66 mensen krijgen een naheffing voor het niet betalen van parkeergeld. Eén parkeerkaart voor gehandicapten is in beslag genomen omdat deze in 2016 al was verlopen.

Boetes en inbeslagnames

Weten hoeveel bonnen er geschreven zijn of wat er allemaal in beslag is genomen? Dit reikt van “illegale erectiecrème” tot voertuigen. Lees het in het artikel op denhaag.nl.

Handhaving als middel om leefbaarheid en veiligheid te vergroten

Wilt u ook een grote handhavingsactie ondernemen binnen uw gemeente, vanuit een omgevingsdienst of multidisciplinair kijken hoe dergelijke acties de leefbaarheid kunnen vergroten? Kijk dan hoe wij u kunnen helpen bij coördinatie, inzet of afhandeling van handhavingsvraagstukken.

Meer weten over handhaving binnen het openbare domein