Skip to main content
ArtikelenOndermijning

Henk en Sophie werken nu voor Regiodeal Zuid-Hollandse Delta

Door 31 januari 2023februari 13th, 2023Geen reacties

Onze collega’s Henk de Vries en Sophie van Vugt zijn begonnen als projectleider en junior-adviseur voor het project Regiodeal Zuid-Hollandse Delta. Met als doel gezonde vakantieparken en jachthavens in de regio.

De Regiodeal Zuid-Hollandse Delta – Zuid Hollandse Delta (regiozhd.nl) werkt binnen de programmalijn (201925-Factsheet-Landschap-toerisme.pdf (regiozhd.nl)) aan de volgende doelstelling:

“De ligging en natuur in en rond de Haringvlietdelta zijn uniek. Dat willen we (ook in de toekomst) blijven benutten en versterken. We werken aan de beleving rondom het Haringvliet en de Voordelta en aan een sterk recreatief aanbod in de regio dat met elkaar is verbonden. Hiermee maken wij onze regio economisch sterker en kunnen wij ons onderscheiden”. Een van de manieren waarop we dit willen bereiken is het werken aan vitale en gezonde vakantieparken en jachthavens.

Binnen de programmalijn voor deze regiodeal zijn drie businesscases vastgesteld:

  1. Verbinden recreatie en toerisme rond het Haringvliet;
  2. Natuur en beleving kust Voordelta;
  3. Herstructurering campings en recreatieterreinen.

Dit project is gericht op het weerbaar maken van de toeristische sector, specifiek gericht op vakantieparken en jachthavens in de gemeenten Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Nissewaard en Voorne aan Zee. We willen met dit project ondernemers helpen om signalen van ondermijning te herkennen en hun bedrijfsvoering te versterken om dit te voorkomen. Dat gaan we o.a. doen door het organiseren van bijeenkomsten, het vergroten van awareness, het trainen van medewerkers en tal van andere opties. Daarmee wordt deze belangrijke economische pijler in de regio voor de toekomst versterkt.