Skip to main content
ArtikelenBOA'sOpleidingscentrum

LIVE: Het BOA opleidingscentrum: Opleidingspartner voor gemeenten

Door 24 september 2023oktober 3rd, 2023Geen reacties

MB-ALL heeft een jarenlange ervaring opgebouwd met het intern opleiden van BOA’s. In 2023 zijn we gestart met het BOA Opleidingscentrum. Het complete opleidingsaanbod van het BOA Opleidingscentrum biedt gemeenten de kans om hun eigen BOA’s goed op te leiden, ontwikkelperspectief te geven en up-to-date te houden. Zo leveren we met elkaar een belangrijke bijdrage aan de verdere professionalisering van BOA’s in Nederland.

De samenleving is sterk veranderd de afgelopen jaren. Dit heeft een impact op de capaciteit en inzetbaarheid van BOA’s. MB-ALL werkt als partner in business nauw samen met verschillende gemeenten. Petra van der Weijde, directeur van het BOA Opleidingscentrum is aan het woord: “Het gezamenlijke, hogere doel is dat er in Nederland voldoende, goed geschoolde BOA’s zijn. Met het BOA opleidingscentrum speelt MB-ALL in op de groeiende vraag vanuit gemeenten en andere instanties om BOA’s op te leiden die breed inzetbaar en toekomstproof zijn.”

Het gezamenlijke, hogere doel is, dat er in Nederland voldoende, goed geschoolde BOA’s zijn.

Het BOA Opleidingscentrum richt zich primair op de ontwikkeling van handhavingmedewerkers bij gemeenten. Petra: “Omdat we als kennisorganisatie zoveel ervaring hebben op het gebied van toezicht en handhaving, is het logisch om ook te voorzien in de behoeften van onze opdrachtgevers om hun eigen BOA’s goed op te leiden. Hiermee bouwen we de goede samenwerking die er nu al is nog verder uit.”

Petra van der Weijde

Maatwerk en co-creatie

Samen met de opdrachtgever stelt MB-ALL een meerjaren opleidingsprogramma samen, afgestemd op de speerpunten van de organisatie en de ontwikkelbehoeften. Alle opleidingen en trainingen kunnen intern verzorgd worden en op maat worden aangeboden. Het afnemen van losse opleidingen, trainingen of workshops is uiteraard ook mogelijk.

Het BOA Opleidingscentrum biedt een BOA Basisopleiding aan en de versnelde mbo3 HTV opleiding. Daarnaast zijn er verschillende expertiseopleidingen voor ervaren BOA’s en trainingen en workshops gericht op expertisegebieden zoals ondermijning, alcoholwet, verkeershandhaving en meer. Ook voor de permanente her- en bijscholing kunnen gemeenten bij het BOA Opleidingscentrum terecht.  “Onze praktijkgerichte opleidingen sluiten aan op de actualiteit en de ontwikkelingen in de maatschappij”, aldus Petra. “We zorgen ervoor dat BOA’s goed worden opgeleid en zich verder kunnen ontwikkelen in hun vak en zo een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een leefbare en veilige samenleving.”

Meer weten?

Neem contact op met Petra van der Weijde, directeur BOA Opleidingscentrum

Telefoonnummer: 0346-583070
E-mailadres: contact@boaopleidingscentrum.nl

Bekijk hier het opleidingsaanbod