Skip to main content
ArtikelenBOA's

Het rijk investeert in BOA’s uit Den Helder; taakuitbreiding zet komende jaren door

Door 14 september 2022oktober 4th, 2022Geen reacties

Het takenpakket van de BOA’s, de Buitengewoon opsporingsambtenaren, is in de afgelopen jaren namelijk steeds meer uitgebreid met taken rond leefbaarheid en veiligheid. En dat stopt niet. Daarom krijgt Den Helder dit jaar en de daaropvolgende jaren, 38.000 euro van het ministerie van Justitie en Veiligheid om te kunnen investeren in handhaving.

Burgemeester Jan de Boer is blij met het extra geld, juist door al die extra taken en het belang van het werk van de BOA’s. Niet alleen op naleving van regels maar ook op het voorkomen van zaken. ‘Ze zijn vaak het eerste aanspreekpunt in de wijk. Ze handhaven op zaken die vaak overlast geven, zoals afval, hinderlijk gedrag en verkeersovertredingen. Hun werk draagt direct bij aan de leefbaarheid en veiligheid in een wijk. In veel situaties zijn ze ook de onmisbare samenwerkingspartner van de politie.’

De gemeente Den Helder gaat het geld gebruiken om tijdelijk ondersteunend personeel in te kunnen huren op piekmomenten en voor (preventieve) werkzaamheden op het gebied van overlast en de Alcoholwet.

Meer over de uitbreiding van het takenpakket en de toegekende steun vind je op: denhelder.nl

MB-ALL is dé partner voor de overheid bij het ontwikkelen en in stand houden van een veilige leefomgeving. Wij zijn expert op het gebied van toezicht en handhaving. Advies, beleid, opleidingen en trainingen, ondersteuning op uitvoerend niveau; we hebben de juiste kennis én de juiste mensen in huis om u volledig te ontzorgen.

Contact opnemen over ondersteuning op het gebied van toezicht en handhaving