Skip to main content
ArtikelenBeleid en advies

Hoe zat het ook alweer? Wat zijn de coronamaatregelen vanaf 26 januari

Door 28 januari 2022februari 2nd, 2022Geen reacties

2022 startte hoopvol met versoepelingen die zeker tot 8 maart zouden moeten gaan duren. Met de nieuwe maatregelen zou een explosieve stijging van het aantal besmettingen moeten volgen. Zolang dit niet resulteert in overbelaste zorg zou de samenleving weer ‘normaler’ moeten gaan functioneren lijkt de bedoeling. Met enige waarschuwing voor het behoud van de basisregels zoals de anderhalve meter maatregel.

Horeca opent weer de deuren

Waar al meerdere horecagelegenheden maar ook sportclubs het niet langer konden veroorloven dicht te blijven, bleek een enkeling de afgelopen lockdown al als protest de deuren te openen. Toen ook theaters omtoverden tot kapsalons omdat deze wél open mochten leek het hak van de dam.

Voor toegang tot een restaurant of theater zal 3G weer gaan gelden: moet je een vaccinatie- of herstelbewijs kunnen tonen, of een negatieve test. Wie binnen rondloopt moet een mondkapje op. Voor bioscopen, theaters en horeca geldt dat als je zit, het mondkapje af kan.

Sport en evenementen

Bij sportwedstrijden is publiek weer welkom, of het nu binnen of buiten is. Er geldt wel een maximum bezoekersaantal: binnen hooguit 1250 bezoekers. Buiten wedstrijden mogen een derde van de gebruikelijke bezoekers van een wedstrijd ontvangen.

(binnen)Evenementen worden weer mogelijk onder enige voorwaarden. Daarvoor gelden regels: binnen 1250 bezoekers, buiten een derde van voorheen. Evenementen zoals festivals zonder vaste zitplaats, zijn voorlopig nog niet toegestaan.

lees hier de hele reeks versoepelingen die ingingen vanaf 26 januari.