Skip to main content
ArtikelenBOA's

In Rotterdam worden BOA’s nu ook snachts ingezet

Door 6 juli 2022juli 21st, 2022Geen reacties

Tot 1 oktober start het nieuwe stadsbestuur een pilot waarbij boa’s van de gebiedsteams (Centrum, Noord & Zuid) en het stedelijk biketeam ook op vrijdag- en zaterdagavond voor handhaving worden ingezet tot 02:00 uur.

Tot nu toe eindigden hun dienst om 23:00 uur en werd de latere handhaving in de stad overgelaten aan de politie. Het is vooral de wens van bewoners, partners en de politiek om deze voornacht-aanvulling te testen en toe te voegen aan de in het coalitieakkoord afgesproken inzet van pleinstewards op die tijdstippen.

Uit deze pilot moet blijken wat de meerwaarde en effectiviteit is van de inzet van Handhaving in de late avonduren en nacht. Het zijn overigens ’s nachts dezelfde taken als die in de ochtend- en middagdienst worden uitgevoerd. ‘’Denk hierbij aan regulier toezicht houden, handhavend optreden waar nodig en het opvolgen van (overlast)meldingen’’’, zegt wethouder Karremans.

Lees het hele artikel op dagblad010.nl

Meer weten over het inschakelen van handhaving?

Wij zijn expert op het gebied van toezicht en handhaving. Advies, beleid, opleidingen en trainingen, ondersteuning op uitvoerend niveau; we hebben de juiste kennis én de juiste mensen in huis. En denken graag mee over vraagstukken op het gebied van handhaving en toezicht