Skip to main content
ArtikelenToezicht

Inbraken stegen de eerste vijf maanden van dit jaar steeg met ruim 21%

Door 11 juli 2022Geen reacties

Ken je onze donkere dagen tips nog? Deze deelden we afgelopen oktober op onze social media kanalen: LinkedIn en Facebook!

Op basis van een analyse van independer van cijfers van de nationale politie en het CBS komt voren dat er in de eerste 5 maanden van 2022 weer veel meer inbraken plaatsvinden.

Wonininbraak preventietips van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis heeft een serie tips geplaatst die volgers van onze social media kanalen misschien bekend voorkomen. Hier een (top 7) lijstje:

  • Geef je woning een bewoonde indruk als je er niet bent. Gebruik bijvoorbeeld een tijdschakelaar, ook voor de 1e etage. Laat deze op verschillende tijden aan en uit gaan. Maar denk ook aan (zichtbare) kliko’s!
  • Hang geen adreslabel aan je sleutel(bos). Wanneer je de sleutelbos verliest of als deze gestolen wordt, maak je het een inbreker wel erg makkelijk.
  • Als je een schuifpui hebt: plaats een balkje aan de binnenkant op de rails tussen de deurpost en de schuifpui, dan kan de schuifpui niet worden geopend.
  • Sommige inbrekers bekijken rouwadvertenties om zo op slinkse wijze te achterhalen of bewoners afwezig zijn. Zorg dat een vertrouwd iemand op je woning past op het moment van de afscheidsdienst.
  • Plaats tijdens je vakantie een auto op de oprit: een eventuele tweede auto van jezelf of die van je buren.
  • Vermeld niet op social media of je antwoordapparaat dat je met vakantie bent.

Lees meer in het bericht van eigenhuis.nl.

Volg ons op social media kanalen om meer te weten te komen over veiligheid en preventie! Daarnaast zijn we werkzaam in de publieke sector en zorgen we dagelijks voor een veilig en leefbaarheid.