Skip to main content
ArtikelenBeleid en adviesBOA'sToezicht

Invoering messenverbod in Purmerend

Door 18 augustus 2023Geen reacties

Purmerend heeft de laatste tijd meermaals te maken gehad met steekincidenten. Hier worden wapens gebruikt door voornamelijk jeugdige daders die niet verboden zijn volgens de Wet wapens en munitie (Wwm). Het college stelt daarom voor om een messenverbod in te voeren.

Bij de raadsvergadering van donderdag 27 juli jl. werd dit advies besproken en heeft de raad unaniem het messenverbod aangenomen. De burgemeester heeft in een uitvoeringsbesluit de hele gemeente Purmerend aangewezen als gebied waar het messenverbod geldt. De besluiten zijn inmiddels gepubliceerd en gelden vanaf 1 augustus.

Welke soort messen zijn vanaf 1 augustus verboden?
Bij sommige gevallen is het duidelijk, zoals bij keukenmessen of bijvoorbeeld zakmessen. Maar de regel geldt nu ook voor overige voorwerpen die je als steekwapen zou kunnen gebruiken. Met een puntig voorwerp dat goed is ingepakt mag je wel over straat.

Openbare orde en veiligheid

MB-ALL is dé partner voor de overheid bij het ontwikkelen en in stand houden van een veilige leefomgeving. Wij zijn expert op het gebied van toezicht en handhaving. Advies, beleid, opleidingen en trainingen, ondersteuning op uitvoerend niveau; we hebben de juiste kennis én de juiste mensen in huis om u volledig te ontzorgen.

Ondersteuning van toezicht en handhaving nodig?