Skip to main content
ArtikelenBeleid en advies

Nieuwe parkeersoftware in Utrecht blijft voor problemen zorgen

Door 31 oktober 2023november 6th, 2023Geen reacties

Het invoeren van het nieuwe systeem voor parkeervergunningen in Utrecht blijft de gemoederen bezighouden. Het eerste onderdeel van dit systeem, waarbij bewoners via een app parkeerkorting moeten regelen, is de afgelopen tijd al veel bekritiseerd. Bewoners hebben moeite met het aanvragen van parkeerkorting en nu blijkt dat de invoering van het nieuwe vergunningensysteem er ook toe leidt dat andere parkeerprojecten vertraging oplopen.

De gemeente voert een een nieuw parkeervergunningensysteem in, omdat de aanbieder van het huidige systeem ermee stopt. In mei van dit jaar is een begin gemaakt met het in gebruik nemen van het nieuwe parkeervergunningensysteem. Dat gaat in fases, wat inhoudt dat de gemeente product voor product overgaat op het nieuwe systeem. Het eerste product dat via het nieuwe systeem gaat verlopen, is het aanvragen van parkeerkorting en volgend jaar volgen ook de parkeervergunningen.

parkeerhandhaving arbeidsintensieve exercitie

Uit een brief aan de gemeenteraad blijkt dat de invoering van het nieuwe vergunningensysteem, waarvan de app voor parkeerkorting sinds eind augustus in gebruik is, niet vlekkeloos verloopt en leidt tot problemen bij andere parkeerprojecten. Volgens het college van B&W zijn er veel mensen nodig om ervoor te zorgen dat alles in het nieuwe systeem functioneert voordat het oude systeem binnenkort niet meer werkt. “Omdat al onze aandacht uitgaat naar het nieuwe parkeervergunningensysteem en de afronding van lopende projecten, hebben wij op dit moment geen ruimte om nieuwe parkeerprojecten op te pakken”. Lees meer over dit ingewikkelde traject op duic.nl.

Parkeerhandhaving een integrale dienst van MB-ALL

MB-ALL ondersteunt gemeenten op het gebied van parkeerhandhaving. We adviseren over parkeeroverlast en kunnen een plan van aanpak schrijven of een beleid op het gebied van parkeren. We hebben ook een analysetool in eigen beheer voor optimalisatie van resultaten van parkeercontroles. Deze tool is zo ontwikkeld dat deze samenwerkt met uw parkeerhandhaving software. Onze juristen kunnen voor u de bezwaarschriften tegen naheffingsaanslagen parkeerbelasting afwikkelen. Onze pool van parkeercontroleurs is beschikbaar om uw parkeerbeleid te kunnen handhaven.

Meer over parkeerhandhaving lezen!