Skip to main content
ArtikelenBeleid en advies

Ook rond deze jaarwisseling weer een vuurwerkverbod

Door 19 november 2021november 25th, 2021Geen reacties

Er komt dit jaar opnieuw een landelijk vuurwerkverbod rond de jaarwisseling. De druk op de zorg stijgt door corona en daar moeten geen honderden vuurwerkslachtoffers bovenop komen, vindt het demissionaire kabinet.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de burgemeesters van het Veiligheidsberaad hebben het kabinet deze week in een brandbrief gevraagd om ook dit jaar een verbod in te stellen op de verkoop en het afsteken van vuurwerk. Ook vanuit de zorg klonk die roep.

‘Rek in de zorg is eruit’

Gisteren leek het erop dat het landelijk vuurwerkverbod het niet zou halen, omdat gemeenten de mogelijkheid hebben om zelf maatregelen te nemen. Maar “de rek in de zorg is er totaal uit”, licht minister De Jonge van Volksgezondheid toe. Dat geldt volgens hem niet alleen voor de IC, maar ook voor de spoedeisende hulp en de huisartsenposten. “Het is overal waanzinnig druk.”

Lees het hele artikel.

Wil je meer weten over wat wij kunnen betekenen voor ondersteuning met betrekking tot de inzet of ontzorging van handhaving? Ook handhaving tijdens de jaarwisseling en feestdagen behoort tot onze diensten.

Handhaving versterken?