Skip to main content
ArtikelenBOA'sToezicht

Parkeerboetes dalen in prijs vanwege efficiënte scanauto

Door 1 september 2023september 20th, 2023Geen reacties

Wie binnenkort in Alphen aan den Rijn een parkeerboete op de mat krijgt, zal positief verrast zijn. De boetes zijn namelijk behoorlijk gedaald.

Als de scanauto een ronde rijdt, kan deze zien of de automobilist niet betaald heeft, vervolgens moet een handhaver dat altijd controleren. Die schrijft vervolgens dan ook de boete uit.

Scanauto zeer efficiënt

De reden voor de prijsverlaging is de ‘ingezette’ scanauto. Deze auto scant al vier jaar auto’s die niet goed geparkeerd staan of niet betalen in zones waar betaald moet worden geparkeerd. Volgens de gemeente is de scanauto zo efficiënt dat de prijs verlaagd kan worden. Afgelopen jaar kwam er veel geld van naheffingstoeslagen – ook wel parkeerboetes genoemd – binnen. Dat is nu dus van invloed op de hoogte van deze naheffingen.

Wil je weten wat de naheffing maximaal mag kosten, en wat dus dadelijk het tarief wordt in Alpen aan den Rijn? Lees dan het artikel op Alphen.nl

Parkeerhandhaving

MB-ALL ondersteunt gemeenten op het gebied van parkeerhandhaving. We adviseren over parkeeroverlast en kunnen een plan van aanpak schrijven of een beleid op het gebied van parkeren. We hebben ook een analysetool in eigen beheer voor de optimalisatie van resultaten van parkeercontroles. Deze tool is zo ontwikkeld dat deze samenwerkt met uw parkeerhandhaving software.

Lees meer over ons parkeerhandhaving oplossingen