Skip to main content
ArtikelenToezicht

Parkeertool voor de toekomst

Door 28 november 2021juli 26th, 2022Geen reacties

Achter schermen is MB-ALL sinds 2019 bezig met het ontwikkelen en verbeteren van een parkeertool. Een accountmanager en een fiscaal parkeercontroleur zijn in 2020 een pilot gestart binnen een tweetal gemeente.

Efficiëntieslag

Door het gebruik van de parkeer tool heeft MB-ALL een efficiëntieslag kunnen maken en verschillende parkeermetingen gedaan. Zo hebben wij de  parkeerdrukte inzichtelijk gemaakt voor deze betreffende gemeente. Waarop zij gerichter parkeercontroleurs kunnen inzetten.

“Zo hebben wij de  parkeerdrukte inzichtelijk gemaakt voor deze betreffende gemeente. Waarop zij gerichter parkeercontroleurs kunnen inzetten. 

Wat is de parkeertool precies? 

Met de parkeertool is het mogelijk om de drukte binnen jouw gemeente op het gebied van parkeren te verminderen en de inzet te verbeteren. Dit omdat de inzichten worden gemeten door de zogenaamde geplaatste hotspots. Dit met als resultaat dat er een efficiëntere inzet word gerealiseerd met betrekking tot de  inzet van de controleurs én er een betere betalingsbereidheid is.

Wat doen we nu al?

Het afgelopen jaar hebben Jeffrey en Roy veel onderzoek gedaan naar hoe deze tool ook daadwerkelijk kan worden ingezet. Met als resultaat dat er een samenwerking is ontstaan met Ihandhaving (softwareontwikkelaar). Door deze samenwerking met Ihandhaving kan MB-ALL op een softwarematige manier nog efficiënter de inzet van parkeercontroleurs handhaven. Denk hierbij aan de inzet van bijvoorbeeld een scanauto of het up-to-date houden van de toch als snel verouderende (huidige) software.

Evaluatie

MB-ALL kan door middel van een parkeerdruktemeting de bezettingsgraad van de parkeervakken en blauwe zones inzichtelijk maken. Maar ook bij gedumpt afval, controleren van milieuzones en het opleggen van een fiscale naheffing. Door het gebruik van een scanauto heb je geen verlies op je huidige capaciteit. En dit allemaal zonder investering vanuit de gemeente.

Meer weten over een efficiënt parkeerbeleid?

MB-ALL is de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op het gebied van parkeren. Dit houdt in dat wij de gemeente niet alleen kunnen adviseren op de inzet van onze parkeertool maar ook bij het schrijven van beleid of het afwikkelen van parkeer bezwaren en het verlenen van parkeervergunningen.