Skip to main content
ArtikelenBeleid en advies

Politievakbond wil 400 miljoen extra voor aanpak criminaliteit

Door 9 september 2021september 15th, 2021Geen reacties

Politiebond ACP pleit voor een structurele investering van 400 miljoen euro voor extra rechercheurs en extra politiemensen op straat ter bestrijding van zware georganiseerde criminaliteit. De politievakbond vraagt de politiek ook om aanvullende wetgeving voor meer bevoegdheden van de opsporingsdiensten Van de Kamp noemt de politie zwaar onderbezet, wat de komende tijd niet minder zal worden.

‘Als we niets doen, loopt het compleet uit de hand in Nederland’

Ondanks een flinke onderbezetting heeft de politie fors opgeschaald, onder meer voor het bewaken en beveiligen van een groot aantal personen. Dat is volgens Van de Kamp op de lange termijn niet vol te houden als maatregelen vanuit de politiek uitblijven. Lees hier meer over de stelling van Van de Kamp en de reactie van demissionair minister Ferd Grapperhaus.

MB-ALL is dé partner voor de overheid bij het ontwikkelen en in stand houden van een veilige leefomgeving. Wij zijn expert op het gebied van toezicht en handhaving. Advies, beleid, opleidingen en trainingen, ondersteuning op uitvoerend niveau; we hebben de juiste kennis én de juiste mensen in huis om u volledig te ontzorgen.

Ondersteuning van toezicht en handhaving nodig?