Skip to main content
ArtikelenBOA'smilieu

Racende vaarjeugd zorgt voor overlast in West-Friesland

Door 19 mei 2023juli 21st, 2023Geen reacties

Ieder jaar is het een terugkerend probleem: te snel varende jeugd op de (binnen)wateren in West-Friesland. Dit zorgt bij veel bewoners voor ergernis en voor gevaarlijke situaties op het water. Ook brengt dit schade toe aan de natuur. In Enkhuizen zorgt dit zelfs voor schade aan de walkanten. De politiek roept op tot actie en wethouder Jan Franx ziet bij de handhaving een belangrijke rol voor BOA’s weggelegd.

De BOA’s in Enkhuizen kunnen op dit moment (nog) niet op het water handhaven. De wethouder pleit dan ook voor een uitbreiding van de bevoegdheden, wellicht in samenwerking met de SED-gemeenten en het Recreatieschap Westfriesland. Bekijk het hele artikel op: nhnieuws.nl

Optreden tegen overlast in nautische setting

Overlast op en rondom de waterkant valt regelmatig binnen de taken van een BOA domein 2, daarnaast zijn er andere mogelijkheden waar wij in kunnen faciliteren. Voor bijvoorbeeld een flexibele schil of op beleidsniveau om overlast of vaarwegen optimaal te laten functioneren. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gemeente, neem dan contact met ons op.

Meer over onze expertise BOA Milieu?