Skip to main content
ArtikelenBeleid en adviesOndermijning

Regionale omroep NH opent een tijdelijke redactie in IJmuiden vanwege drugsgeweld

Door 24 januari 2024januari 29th, 2024Geen reacties

De regionale omroep NH opent een tijdelijke redactie in IJmuiden, een stad waar geweld tussen rivaliserende drugsbendes de laatste tijd is opgelaaid. Burgemeester Dales besloot vrijwel de hele stad tot veiligheidsrisicogebied aan te wijzen. Het geweld en deze maatregel zette NH nieuws aan om lokaal verslag te gaan doen van deze ontwikkelingen.

“De afgelopen negentig dagen vonden al dertig incidenten plaats. Beschietingen, vuurwerkbommen, steekpartijen zijn aan de orde van de dag. De maatregel van burgemeester Dales geeft wettelijk ruimte om preventief te fouilleren in het aangewezen gebied. De redactie van NH-nieuws gaat zich verdiepen in het maatschappelijke effect van het geweld en de daarop volgende rigoureuze bestuurlijke maatregel”, schrijft NH over de verhuizing.

Tijdelijke huisvesting in IJmuidens café

De tijdelijke redactie neemt haar intrek in een grandcafé aan hetzelfde plein waar het stadhuis gevestigd is. Bij Café Staal hoopt de redactie op gesprekken met IJmuidenaren. De omroep nodigt inwoners “nadrukkelijk uit” om hun verhaal te komen doen.

Themapagina voor IJmuidense ondermijning

Via een pagina katern op de website NH Nieuws worden IJmuidense zaken gedeeld.

Ondermijning bestrijden

Wanneer de georganiseerde misdaad misbruik maakt van diensten en producten van legale bedrijven, overheid en andere dienstverleners, dan hebben we het over ondermijning. Wij kunnen uw aanpak van ondermijning in goede banen leiden. Dit kunnen wij doen door voor u een aanpak vorm te geven of te regisseren. Maar denk ook aan het voorbereiden en uitvoeren van integrale controles. In uw aanpak van ondermijning kunnen wij zowel de adviserende, als de juridische en uitvoerende mankracht leveren. Van beleidsadviseurs tot toezicht en handhaving.