Skip to main content
ArtikelenBOA's

Rent a BOA’ leverde 49 meldingen op van burgers

Door 15 maart 2023april 11th, 2023Geen reacties

Politie en BOA’s hebben tijdens een gezamenlijke actie treffend genaamd: “Rent a cop, rent a BOA” dinsdag 7 maart acht bekeuringen uitgedeeld na 49 meldingen van burgers van één gemeente. Benieuwd geworden waar dit was? Lees dan snel verder.

“Rent a boa” Als inspraak mogelijkheid op inzet van handhavers

Eerder schreven we over het concept “Rent a BOA” waar het vandaan kwam en hoe het wordt toepast. Al snel viel onze blik op gemeente Altena waar dit succesvol werd toegepast. Het ging hierbij om diverse overtredingen, met name overschrijding van de maximale snelheid. Ook bij kleinere overtredingen werden er waarschuwingen uitgedeeld. Zoals op het gebied van loslopende honden, hondenpoep, overlast in speeltuinen en parkeergedrag.

Drempel verlagen voor inzet BOA’s

In de gemeente Altena werd er een oproep gedaan aan burgers, om te melden waar politie en boa’s ingezet moesten worden! Het leverde al snel 49 concrete meldingen op. Door deze actie werd de drempel om in contact te komen (met name over overlast en melding) lager. Daardoor werd de zichtbaarheid van handhaving verhoogd.

Instrument voor vergroten van veiligheid en leefbaarheid gevoel in wijken

Wijkagent Sjoerd Zeebregts: “Probeer bij overlast eerst met elkaar in gesprek te gaan. Soms heeft iemand niet in de gaten, dat hij of zij met bepaald gedrag overlast veroorzaakt. Bij gevallen waar een gesprek niet mogelijk is en de inzet van politie of de BOA gewenst is, is het belangrijk om dat te melden. Met elkaar houden we Altena leefbaar en veilig.”

Blijvende effect voor meldingen

De meldingen die tijdens deze speciale actiedag niet konden worden opgepakt, nemen de politie en BOA’s de komende weken mee tijdens hun surveillance. Sommige situaties lenen zich bijvoorbeeld beter om in de avonduren of het weekend te bezoeken. Ook blijven politie en boa’s regelmatig toezicht houden op de gemelde locaties.

Integraal handhaven onze expertise

MB-ALL is dé partner voor de overheid bij het ontwikkelen en in stand houden van een veilige leefomgeving. Wij zijn expert op het gebied van toezicht en handhaving. Advies, beleid, opleidingen en trainingen, ondersteuning op uitvoerend niveau; we hebben de juiste kennis én de juiste mensen in huis om u volledig te ontzorgen.

"Rent" een MB-ALL BOA