Skip to main content
ArtikelenBeleid en adviesOndermijning

Resultaten van ‘veegactie’ in ‘week tegen de ondermijning’

Door 15 november 2023november 27th, 2023Geen reacties

Een handhavingsactie van de politie, gemeenten en andere overheidsdiensten heeft de afgelopen week geleid tot de volgende uitkomsten: er werden wapens gevonden, er is illegale prostitutie ontdekt en er werden voertuigen in beslag genomen. Meerdere transportbedrijven op verschillende bedrijfslocaties en in havens bezocht. Hierbij werden er negentien voertuigen aan de ketting gelegd en werden er acht meteen meegenomen. De actie leverde ook ruim 150.000 euro aan openstaande boetes en achterstallige betalingen op. Er werden twee mensen aangehouden.

Garageboxen onderzocht

Niet alleen transportbedrijven, maar ook eigenaren van garageboxen kregen een bezoekje. Er werden in de regio meer dan 120 boxen gecontroleerd op overtredingen van het bestemmingsplan. In één geval werd een kantoor in een garagebox ontdekt. In andere boxen werden vermoedelijk gestolen goederen aangetroffen of lagen te veel gasflessen opgeslagen.

Illegale prostitutie en mensenhandel

Deze controle tegen ondermijning richtte zich ook op mensenhandel. Er werden meerdere locaties onderzocht in het kader van illegale prostitutie, dat leverde in één geval het vermoeden van mensensmokkel op. Op zeven locaties was er volgens de politie sprake van prostitutie vanuit woningen. Hier waren in elf personen bij betrokken. Na de actieweek zal de de politie verschillende vervolgonderzoeken uit gaan voeren.

Bewustwording van ondermijning

Niet alleen handhaving maar ook bewustwording was een doel tijdens deze ‘Week tegen Ondermijning’. In de strijd tegen georganiseerde misdaad is het belangrijk om zo vroeg mogelijk aan de bel te trekken. De gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden gingen daarom samen met de politie in gesprek met inwoners en ondernemers in het buitengebied over mogelijke gevaren van criminaliteit op het platteland.

lees op rtvoost, waar dit allemaal plaatsvond.

Ondermijning bestrijden

Wanneer de georganiseerde misdaad misbruik maakt van diensten en producten van legale bedrijven, overheid en andere dienstverleners, dan hebben we het over ondermijning. Wij leiden uw aanpak van ondermijning in goede banen. Dit kunnen wij doen door voor u een aanpak vorm te geven of te regisseren. Maar denk ook aan het voorbereiden en uitvoeren van integrale controles. In uw aanpak van ondermijning kunnen wij zowel de adviserende, als de juridische en uitvoerende mankracht leveren. Van beleidsadviseurs tot toezicht en handhaving.