Skip to main content
ArtikelenBOA'sToezicht

Rotterdam probeert overlast EU-migranten met daklozen opvanglocatie

Door 8 maart 2024maart 19th, 2024Geen reacties

Rotterdam opent een jaar lang een speciale 24-uurs daklozenopvanglocatie voor EU-migranten. Deze locatie moet helpen om de toegenomen overlast van specifieke groepen daklozen tegen te gaan.

Wethouder Ronald Buijt zegt dat de gemeente Rotterdam met het ‘actieplan buitenslapers‘ de overlastgevers gaat helpen hun leven weer op orde te krijgen. Verslaafden krijgen hulp om af te kicken en worden als het kan weer naar werk begeleid. “Blijf je problemen maken, dan zetten we in op terugkeer naar het land van herkomst. Zo wil ik duidelijk maken: in Rotterdam is geen plek voor mensen die alleen maar problemen en overlast veroorzaken”

Daklozen opvang voor niet rechthebbende uit de EU

De tijdelijke opvanglocatie met 60 plekken is bedoeld voor de zogenoemde niet-rechthebbende daklozen uit de EU. Zij hebben normaal geen recht op opvang. Ze mogen daar 6 tot 8 weken blijven.

Winteropvang daklozen

In Rotterdam geldt, net als in veel andere gemeenten in Nederland, een winterregeling voor dak- en thuislozen. Een extra opvang gaat open als de gevoelstemperatuur onder het vriespunt daalt. Ook mensen uit bijvoorbeeld Polen die geen recht hebben op reguliere opvang kunnen in deze winteropvang terecht. Lees bijvoorbeeld het verhaal van onze collega Gabriella die zich inzette voor de begeleiding voor een dergelijke opvang in Amsterdam. Verder lezen over dit initiatief in Rotterdam kan op nos.nl.

Bijdragen aan Daklozenopvang voor een veilige omgeving

Als expert op het gebied van veiligheid en leefbaarheid kan MB-ALL een cruciale rol spelen in het waarborgen van de veiligheid en handhaving binnen de daklozenopvang en de bredere gemeenschap. We bieden ondersteuning aan lokale autoriteiten en samenwerkingspartners bij het uitvoeren van controles en preventieve maatregelen ter bevordering van de veiligheid en leefbaarheid. Samen streven we naar een veiligere en meer leefbare omgeving. Neem contact met ons op over hoe MB-ALL kan bijdragen aan het vergroten van de leefbaarheid.