Skip to main content
ArtikelenBOA'sToezichtverkeershandhaving

Rotterdammer krijgt stapels onterechte boetes door schroef op kentekenplaat

Door 8 mei 2024mei 14th, 2024Geen reacties

Na een bericht dat de helft van de mensen die en parkeernaheffing ontvingen bezwaar maakten – waarvan weer de helft in het gelijk werden gesteld -. Ditmaal aandacht voor een man uit Rotterdam, hij krijgt al twee jaar lang ten onrechte parkeerboetes van de gemeente Breda. Dat komt door een schroefje op een kentekenplaat van een auto in de Brabantse stad.

De eerste Breda’se parkeerboete

Volgens de man kreeg hij de eerste boete uit Breda in augustus 2022, toen hij op vakantie was. Hij ging ervan uit dat iemand zijn auto had geleend en in Breda was geweest. Dat bleek echter niet het geval. Na onderzoek bij de gemeente bleek een andere auto op de scanfoto te staan; zijn parkeerboete werd ingetrokken.

Onterechte parkeerboetes bleven binnenstromen

Daarna bleven de boetes binnenkomen, tot wel vier per week. Elke keer maakt hij bezwaar en telkens wordt de boete ingetrokken. Dat is nu al bijna vijftig keer gebeurd, volgens Rijnmond.

De Rotterdammer besloot zelf nader onderzoek te doen. Hij heeft gevraagd of iemand in Breda een foto kan maken van de auto in de straat waar alle parkeerboetes vandaan komen. De boosdoener bleek een schroefje midden in de letter D op de kentekenplaat. “Daardoor leest de scanauto een B”, legt hij uit. Abdullah vermoedt dat de eigenaar van de auto in Breda daar woont en een parkeervergunning heeft. “Alleen die scanauto denkt elke keer dat er een auto uit Rotterdam-Zuid staat geparkeerd.”

Lees het hele verhaal over de gemakkelijk gemaakte fouten in de parkeerhandhaving in Breda op nos.nl.

MB-ALL de partner in parkeerhandhaving

MB-ALL staat klaar om een belangrijke rol te spelen in het verminderen van parkeerbezwaren en het verbeteren van de effectiviteit van parkeerhandhaving. Met een bewezen staat van dienst in handhaving en naleving kan MB-ALL helpen bij het verminderen van fouten in het uitreiken van parkeerbonnen, zoals onterechte boetes voor laden en lossen of onjuiste interpretaties van parkeervergunningen.

Inzet van boa’s met taakaccent parkeren

Daarnaast kan MB-ALL gemeenten ondersteunen door boa’s in te zetten als gekwalificeerde parkeercontroleurs. Door middel van gerichte training en ondersteuning kunnen boa’s effectief worden ingezet om naleving van parkeerregels te handhaven, terwijl tegelijkertijd de klanttevredenheid wordt verhoogd en onterechte bekeuringen worden geminimaliseerd. Met deze integrale aanpak streeft MB-ALL naar een eerlijkere en efficiëntere parkeerhandhaving, waarbij de belangen van zowel gemeenten als burgers worden.