Skip to main content
ArtikelenBeleid en advies

Bent u klaar voor de intocht van Sinterklaas?

Door 5 oktober 2021oktober 14th, 2021Geen reacties

Op donderdag 11 november 2021 is het kinderfeest Sint Maarten. De eerste zaterdag na Sint Maarten is normaal gesproken de intocht van Sinterklaas in Nederland en België. We gaan er vanuit dat op zaterdag 13 november 2021 de landelijke intocht 2021 van Sinterklaas met zijn gevolg zal plaatsvinden.

Evenement met of zonder coronamaatregelen zoals anderhalve meter?

Vorig jaar konden veel sinterklaasintochten niet doorgaan vanwege de geldende maatregelen tegen verspreiding van het corona virus. Ook dit jaar wordt het in veel steden spannend. “Er is weinig tijd, en we zijn afhankelijk van regels die misschien nog zullen veranderen.” Dat zegt Juliette Daelman van het Sinterklaascomité in Den Bosch.

Normaal gesproken vaart de sint Den Bosch binnen op de rivier de Dommel, en rijdt hij daarna met een koets door de binnenstad. “Daar komen ieder jaar zo’n 25.000 bezoekers op af”, vertelt Daelman. “In combinatie met onze historische binnenstad met kleine straatjes, gaat dat zorgen voor opstoppingen. Of dat kan en mag in coronatijd, is de vraag.”

Niemand buitensluiten

In Den Bosch zijn ze nu de alternatieven aan het afwegen. “Misschien kunnen we toch iets digitaal doen, of op afstand. Of misschien toch iets met minder publiek, of testen voor toegang. Maar we willen niemand buitensluiten, dus het is wel een lastige.” Het Sinterklaasjournaal start op maandag 8 november en zal te zien zijn tot en met zondag 5 december.

Lees meer over de afwegingen, en bovenstaande informatie uit het sinterklaascomité uit Den Bosch. Daarnaast lees je hier over de afwegingen van de gemeenten.

Weten hoe met wisselende maatregelen evenementen weer opgestart worden en veilig blijven? Informeer dan naar onze integrale expertise op dit gebied.

Hulp inschakelen voor integraal beleid evenementen?