Skip to main content
ArtikelenJuridischmilieu

Staalproducent Tata steel overtreed milieuregels en krijgt boetes van €110.000

Door 15 februari 2023februari 16th, 2023Geen reacties

De rechtbank in Amsterdam heeft vastgesteld dat staalproducent Tata Steel de milieuregels niet heeft nageleefd. Waarop een boete is vastgesteld van in totaal €110.000. In vier onderzoeken die tussen 2018 en 2021 hebben plaatsgevonden, zijn er vier strafbare feiten vastgesteld:

Zaak 1 & 2: In de eerste twee zaken was er sprake van handelen in strijd met de omgevingsvergunning, waarbij het bij de ene zaak ging over het stofverspreiding en bij de tweede zaak om zwarte sneeuw door de verspreiding van kolengruis.

Zaak 3: Ging over het lozen van afvalwater via het bedrijfsriool, zonder vergunning.

Zaak 4: Betreft het handelen zonder vergunning en het negeren van een voorschrift bij een proef met het koelen van staalslakken. Met als gevolg enorme stankoverlast.

Aangifte omgevingsdienst

De omgevingsdienst van het Noordzeekanaal gebied heeft aangifte gedaan tegen Tata steel omdat de continue stofmonitoren van Tata steel niet aan de wet zouden voldoen. Volgens de omgevingsdienst is de meetapparatuur waar de concentraties en uitlaatgassen mee wordt gemeten, niet goed afgesteld. Daardoor kon de omgevingsdienst er niet van uit gaan of de resultaten wel kloppend waren. Het Openbaar ministerie gaat onderzoeken of dit ook opzettelijk is gebeurd.

Lees meer in het bericht van nos.nl

Juridisch advies op het gebied van milieurecht

MB-ALL heeft de juiste specialisten in huis die de laatste stand van zaken kennen en inzetbaar zijn om uw organisatie te helpen met actuele en relevante thema’s als energiebesparing, duurzaamheid, externe veiligheid, geluid en de aanstaande Omgevingswet. Waarbij beleid schrijven en handhaving op deze regels centraal staat voor uw gemeente of omgevingsdienst.

Onze juridische professionals geven u graag vrijblijvend advies!