Skip to main content
ArtikelenBeleid en advies

Startschot: Taskforce onze hulpverleners veilig

Door 14 januari 2024januari 17th, 2024Geen reacties

De Taskforce Onze hulpverleners veilig vraagt aandacht voor agressie en geweld tegen hulpverleners met de campagne ‘Hulpverleners zijn er voor jou. Wat als ze niet zouden komen?’ Ook deze jaarwisseling was het weer flink raak in verschillende gemeenten.

Jaarwisseling moment van escalatie

Het hele jaar door worden politieagenten, brandweerlieden, ambulancepersoneel en BOA’s geconfronteerd met fysiek en verbaal geweld. Dat is niet nieuw. Parallel aan de verharding en individualisering in de samenleving neemt dit fenomeen de afgelopen jaren steeds meer toe. En tijdens de jaarwisselingen gebeurt het telkens opnieuw, iets waar wij binnen MB-ALL van vinden dat het nooit normaal gevonden mag worden.

Met de nieuwe campagne probeert de Taskforce Onze hulpverleners veilig aandacht te vragen voor dit probleem en roept op om als maatschappij achter onze hulpverleners te gaan staan. Bekijk meer op gemeente.nu over de campagne van de Taskforce.

Wij staan voor onze collega’s en hulpverleners in het algemeen

Samen met MB-ALL zorgen wij in heel Nederland voor een veilig en leefbaar klimaat. Hiervoor vragen ook wij extra aandacht voor agressie en geweld tegen hulpverleners, die zelf rond de feestdagen niet bij hun gezinnen en geliefden zijn. We vragen aandacht voor de omstandigheden waarin zij hun werk moeten doen. En ondanks alles toch telkens klaar staan voor alle hulpbehoevenden.