Skip to main content
ArtikelenBeleid en adviesvergunningverlening

Stikstofvergunning obstakel voor renovatie Binnenhof

Door 30 november 2022februari 13th, 2023Geen reacties

Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft een handhavingsverzoek ingediend bij de provincie Zuid-Holland om de verbouwing van het Binnenhof stil te laten leggen. Dat moet volgens de organisatie omdat het project geen stikstofvergunning heeft. Tot nu toe maakte de verbouwing gebruik van een vrijstelling.

Handhavingsverzoek stikstofvergunning

MOB-raadsman Valentijn Wösten vindt het niet kunnen dat boeren wel in de problemen komen voor het niet hebben van een stikstofvergunning, en de overheid niet. Hij noemt het dan ook een ‘principekwestie’, hoe weinig stikstof er ook vrijkomt bij de verbouwing. Met het verdwijnen van de vrijstelling zullen nog wel meer projecten een vergunning moeten regelen, zegt universitair docent omgevingsrecht Ralph Frins van de Radboud Universiteit.

Renovatie binnenhof nog niet stilgelegd vanwege stikstof

Een woordvoerder van woningbouwminister Hugo de Jonge (CDA), die politiek verantwoordelijk is voor het Rijksvastgoedbedrijf, liet weten dat hij verwacht dat de huidige werkzaamheden door konden gaan.

Stikstof uitstoot noodzakelijk in kaart te brengen

de Raad van State deed eerder een uitspraak dat alle bouwprojecten een stikstofvergunning moeten hebben en geen gebruik meer mogen maken van de bouwvrijstelling. Daaronder viel ook de verbouwing van het Binnenhof, stelt Wösten tegenover de NOS. Voor dat project was ook geen vergunning verleend, omdat dat vanwege de vrijstelling niet nodig was. Vanwege de uitspraak lijkt het of juist dit renovatieproject van de overheid nu hinder gaat ondervinden van de door hen elders -streng- opgelegde stikstof regelgeving. Lees meer over de renovatie van het binnenhof en stikstofuitstoot op omroepwest.nl.

Vergunningverlening MB-ALL

MB-ALL ondersteunt gemeenten op het gebied van vergunningverlening. Wij handelen uw aanvragen omgevingsvergunning, bouwbesluit en o.a. exploitatievergunningen af vanuit ons kantoor. Dit kan van A tot Z of alleen voor een onderdeel van het vergunningsproces en in de aantallen die u wenst. U heeft altijd een vast aanspreekpunt bij MB-ALL en bent altijd op de hoogte van de voortgang. Wij werken in uw (zaak)systeem, hanteren uw werkprocessen en handelen conform uw beleid.

Meer weten over vergunningverlening?