Skip to main content
ArtikelenBOA's

Telegram vuurwerkhandelaar opgepakt in Breda

Door 7 september 2023oktober 16th, 2023Geen reacties

Dit jaar begint de vuurwerkhandel en overlast ruimschoots voordat de dagen ‘echt korter worden. Een 34-jarige man uit Breda is dinsdag aangehouden voor de handel in zwaar illegaal vuurwerk via de berichtendienst Telegram. De man wordt door de politie gezien als de leider van een bende waar ze de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek naar heeft gedaan.

Het speciale milieuteam van de politie Zeeland-West-Brabant deed de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek naar het aanbieden van professioneel vuurwerk aan particulieren via Telegram. Rechercheurs stuitten in het onderzoek op een groep die op deze manier zwaar professioneel vuurwerk verhandelde. Dit volgens de politie met als een van de ‘grote mannen’ hierachter de nu aangehouden Bredanaar.

Politie en justitie doen verder onderzoek naar de overige beheerders van de groep, aanbieders en afnemers van het vuurwerk. het hele artikel lees je op omroepbrabant,nl.

Binnen de gemeente optreden tegen vuurwerkoverlast

U wilt dat iedereen in uw gemeente zich veilig voelt. Is er genoeg toezicht op straat om de regels na te leven? MB-ALL heeft een grote pool buitengewoon opsporingsambtenaren die inzetbaar zijn in domein 1. Wij detacheren BOA’s om de veiligheid en leefbaarheid in de openbare ruimte te handhaven.

Meer handhaving nodig tegen vuurwerkoverlast?