Skip to main content
ArtikelenBOA'sToezicht

Waarschuwen blijkt voldoende bij het blowverbod in Amsterdam

Door 14 augustus 2023augustus 18th, 2023Geen reacties

Het blowverbod in de oude binnenstad van Amsterdam is zo’n twee maanden geleden (25 mei) ingegaan en hier is nog geen boete uitgedeeld. Het verbod geldt voor de Amsterdamse wallen, op de dam, bij het Damrak en de Nieuwmarkt.

Als iemand een joint opsteekt, kan een boete van 100 euro volgen. Zowel agenten als handhavers mogen die uitschrijven. Maar volgens het Parool is het tot nog toe niet nodig geweest om een boete uit te schrijven.

Waarom is er gekozen voor een blowverbod?
De maatregel is onderdeel van een vorig jaar aangekondigd pakket dat de drukte en overlast op de Wallen moet tegengaan. Bewoners van de oude binnenstad hebben volgens de gemeente structureel en buitensporig veel last van de drukte en overlast door massatoerisme en drugsgebruik op straat.

Openbare orde en veiligheid

MB-ALL is dé partner voor de overheid bij het ontwikkelen en in stand houden van een veilige leefomgeving. Wij zijn expert op het gebied van toezicht en handhaving. Advies, beleid, opleidingen en trainingen, ondersteuning op uitvoerend niveau; we hebben de juiste kennis én de juiste mensen in huis om u volledig te ontzorgen.

Ondersteuning van toezicht en handhaving nodig?