Skip to main content
ArtikelenBOA's

Waterschap Limburg doet aangifte van bedreigingen en geweld tegen personeel

Door 28 mei 2024mei 30th, 2024Geen reacties

Waterschap Limburg gaat aangifte doen van bedreiging en mishandeling van personeel door burgers. Het gaat om vier losstaande incidenten in een week tijd, aldus het waterschap.

Volgens het waterschap is bij één incident de telefoon van een medewerker afgepakt. Een ander personeelslid zou zijn klemgereden door een auto. Drie van de vier incidenten gebeurden in Midden-Limburg, één incident was in het zuiden van de provincie.

Waterschap komt in actie bij overstromingen en wateroverlast

Medewerkers van het waterschap komen in actie bij wateroverlastZe helpen bijvoorbeeld bij evacuaties van campings bij wateroverlast of het aanleggen van een nooddijk. Het is niet bekend bij welke situaties personeel precies werd bedreigd.

Emoties en frustraties kunnen oplopen door wateroverlast

Dijkgraaf Saskia Borgers zegt tegen L1 dat ze snapt dat de aanhoudende regen en de wateroverlast in bepaalde gevallen tot frustraties kan leiden. “Maar we accepteren het niet als daarbij grenzen worden overschreden en er bedreigingen in welke vorm dan ook geuit worden richting medewerkers of bestuurders.” Bekijk meer over de incidenten op nos.nl.

BOA’s in de openbare ruimte ook bij wateroverlast

U wilt dat iedereen in uw gemeente zich veilig voelt. Is er genoeg toezicht op straat om de regels na te leven? MB-ALL heeft een grote pool buitengewoon opsporingsambtenaren die inzetbaar zijn in domein 1. Wij detacheren BOA’s om de veiligheid en leefbaarheid in de openbare ruimte te handhaven. Ook leveren wij inspecteurs die in te zetten zijn voor iedere wet, zoals de naleving van de Drank- en Horecawet, – tegenwoordig Alcoholwet -. Tevens hebben wij geschikte parkeercontroleurs in huis.