Skip to main content
Beleid en adviesBlogs

Koen Schollen, Senior Adviseur Veiligheid aan het woord

Door 10 juni 2022november 11th, 2022Geen reacties

Vorig jaar heb ik de stap gezet om na een lang dienstverband bij een gemeente aan de slag te gaan bij MB-ALL als senior adviseur veiligheid. Nu het einde van mijn eerste dienstjaar bij MB-ALL in zicht komt, is het een mooi moment om een balans op te maken.

Oisterwijk

Als pas afgestudeerde Bestuurskundige aan de Universiteit van Tilburg ben ik in 2013 aan de slag gegaan bij de gemeente Oisterwijk. Daar heb ik eerst een functie van adviseur openbare orde en veiligheid ingevuld en later ben ik daar teamleider van het team veiligheid geworden. Hoewel ik nog steeds met veel plezier invulling aan die rol gaf, vond ik het vorig jaar tijd om ook eens in een andere omgeving aan de slag te gaan. Hoewel Oisterwijk en omgeving natuurlijk fantastisch is én blijft, leek het me goed om ook eens te gaan ontdekken wat daarbuiten te beleven valt. Aangezien het werkveld me nog steeds erg aanspreekt, leek het uitvoeren van tijdelijke opdrachten bij gemeenten en netwerkpartners in het veiligheidsdomein me een leuke manier om bij diverse organisaties een kijkje in de keuken te nemen.

Eerste opdrachten

Ondertussen heb ik mijn eerste opdracht als adviseur veiligheid bij de gemeente Culemborg afgerond. Daarnaast komt ook het einde in zicht bij andere opdrachten als projectleider ondermijnende criminaliteit bij de gemeente Papendrecht en adviseur veiligheid bij MijnGemeenteDichtbij. Mijn Brabantse tongval ben ik boven de rivieren niet verloren, maar gelukkig is hier mijn enthousiasme om invulling te geven aan vraagstukken binnen het veiligheidsdomein ook alleen maar groter geworden.

“Hoewel Oisterwijk en omgeving natuurlijk fantastisch is én blijft, leek het me goed om ook eens te gaan ontdekken wat daarbuiten te beleven valt. ”

Koen Schollen - Senior Adviseur Veiligheid

Voldoening

De grote afwisseling van zowel de omgeving als de inhoud van het werk zorgt dat het werken als interim adviseur geen dag hetzelfde is. Hierdoor ontwikkel ik me sneller en kom ik er steeds beter achter waar ik energie van krijg. Dat kan ik vervolgens weer toepassen bij een volgende opdrachtgever. Daarnaast leer ik op deze manier veel nieuwe mensen kennen en is mijn netwerk enorm gegroeid. Wat me misschien nog wel het meeste aanspreekt is dat er altijd een bepaalde urgentie is waardoor een opdrachtgever is overgegaan op het inschakelen van een interim adviseur. Het zorgt voor veel voldoening om vervolgens op een adequate manier en naar tevredenheid van die opdrachtgever invulling te geven aan die urgentie. Dat in combinatie met de ruimte die ik van MB-ALL krijg om een voorkeur voor bepaalde opdrachten uit te spreken zorgt er voor dat ik nog geen moment spijt heb van deze overstap. Ik kijk dan ook al weer erg uit naar mijn volgende opdracht als adviseur openbare orde en veiligheid bij de gemeente Waalwijk!