Skip to main content
BlogsJuridisch

Caroline’s reis: Van juridische uitdagingen naar werkplezier bij MB-ALL

Door 4 maart 2024maart 7th, 2024Geen reacties

In maart 2023 trad collega Caroline toe bij MB-ALL als handhavingsjurist op het gebied van bestuursrecht. Haar voorgaande werkervaring bij de Rechtspraak bood haar een omgeving rijk aan kennis en fijne collega’s, maar ook doorgroeimogelijkheden. Dit heeft Caroline aan het denken gezet en andere keuzes laten maken.

“De rechtbank is een kennisorganisatie waarin je je als jurist echt kunt ontwikkelen, mede door de kennis van en de nauwe samenwerking met je collega’s. Naast dat ik er met heel erg veel plezier heb gewerkt, heb ik me kunnen bekwamen in het schrijven van juridische teksten; een competentie die je als jurist kan maken of breken. De Rechtspraak is echter ook een grote ambtelijke organisatie waarin de wensen van de individuele medewerker niet altijd voorop kunnen staan. Na zeven mooie jaren was ik toe aan iets nieuws. Naast dat ik benieuwd was naar het werken voor bestuursorganen wilde ik werken bij een organisatie waarin mijn ontwikkeling voorop staat en waarin wordt geluisterd naar wat ik belangrijk vind.”

Na een sabbatical van negen maanden begon ze met haar zoektocht naar een nieuwe werkgever. Een oud-collega van haar had enthousiast verteld over haar nieuwe uitdaging bij MB-ALL.

"Ik wilde werken bij een organisatie waarin goed geluisterd wordt naar wat ik belangrijk vind"

Caroline

Linkedin stortvloed DM’s en werk-privé balans

“Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan kreeg ik heel wat berichtjes van recruiters via LinkedIn. Berichten waarmee de recruiter je persoonlijk probeert te benaderen, maar waaruit je meteen kunt opmaken dat de schrijver mijn profiel niet eens bekeken heeft. Iets waar ik allergisch voor ben, waarschijnlijk omdat ik zelf tekstgericht ben. Liever had ik gewild dat ze to the point waren en concreet in plaats van hele waar je zo doorheen prikt.”

Sollicitatieprocedure MB-ALL

Het had niet eens op een sollicitatieprocedure geleken, maar meer op gezellige gesprekken waar wederzijds werd gesproken over inhoudelijke onderwerpen, raakvlakken en een verduidelijking van het bedrijf. Laat dat nu MB-ALL geweest zijn. Voor Caroline reden om ook eens te kijken of dit interessant voor haar zou kunnen zijn. Dat ging makkelijk, namelijk zonder eerste intensieve inspanning: het achterlaten van haar cv. Daarna werd er snel contact opgenomen en waren de gesprekken zo ingepland. Het doortastende en de vrijblijvendheid, zijn haar positief bijgebleven en hebben haar geholpen in haar goede gevoel. Vanaf het begin is er een goed contact met haar accountmanager Max waarmee ze regelmatig contact heeft. Voor haar werkt dit perfect. Door haar fijne ervaring bij MB-ALL tot nu toe zijn alle vooroordelen over detachering weggenomen en voelt ze zich thuis bij MB-ALL.

Contact met gemeenten vanuit de Omgevingsdienst

Op dit moment vindt Caroline in haar opdracht als jurist bezwaar en beroep bij de Omgevingsdienst Rivierenland de ruimte terug om voor haar idealen op te komen. Ze durft bij gemeenten waar ze dagelijks vanuit de Omgevingsdienst mee in contact staat te benoemen wat schuurt, waardoor processen verbeteren. Daarnaast ervaart Caroline het als uitdagend om draagvlak te moeten creëren voor bepaalde besluitvorming of adviezen. Echter sluimert ook de nieuwsgierigheid naar een nieuwe opdracht binnen een gemeentelijke organisatie.

“Overwegingen voor de toekomst: Twijfels, interesses en afstand”

De opdracht van Caroline bij de Omgevingsdienst Rivierenland is tot september verlengd. “In de loop van de komende maanden zullen we samen beslissen of we samen beslissen of we nog een keer verlengen, alles gaat in goed overleg. Daarnaast speel ik met het idee om me te verdiepen in het milieurecht.” Milieu beslaat meerdere grote en ook uitdagende deelgebieden binnen het omgevingsrecht. De vraag naar juristen met milieukennis is bovendien groot. Er zijn bijna geen specialisten te vinden, terwijl het een tak is die bij een omgevingsdienst, maar ook in bredere zin, van grote waarde is.

“Ik ben er nog niet helemaal uit, een specialisatie binnen de wetgeving heeft me ook altijd getrokken, maar dat is het fijne aan werken bij MB-ALL; Ik krijg de ruimte om na te denken over toekomstige opdrachten en mijn ambities uit te spreken. Daarnaast word ik volop in de gelegenheid gesteld om te laten om- of bijscholen.” De huidige reisafstand naar Omgevingsdienst Rivierenland bevindt zich op het randje. Als deze korter was geweest, zou ze eerlijk gezegd nog vaker op kantoor te vinden zijn.

Ontdek zelf de meerwaarde van MB-ALL

Te midden van haar zoektocht ontdekte Caroline bij MB-ALL niet alleen een plek waar werkplezier hoog in het vaandel staat, maar ook een organisatie die excelleert in juridische expertise binnen de Fysieke Leefomgeving en de publieke sector. MB-ALL staat bekend om de diepgaande aanwezige kennis op het gebied van bestuursrecht en handhaving. De juridische dienstverlening van MB-ALL gaat verder dan detachering en projectvormen alleen; het is een cruciale schakel in het versterken van overheidsinstanties.

kickstart jouw carrière als jurist bij ons!