Skip to main content
Beleid en adviesBlogs

Cybercongres Lokale Weerbaarheid Cybercrime

Door 3 augustus 2023oktober 12th, 2023Geen reacties

Het is nog niet zo heel lang geleden dat ik ben afgestudeerd van de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Tijdens de opleiding was ‘cyber’ een relatief nieuw begrip, een concept dat nog maar net zijn eerste stappen in de wereld zette. Er was een algemeen idee van de uitdagingen die het met zich mee bracht, maar concrete strategieën ontbraken nog.

Cybercongres

Onlangs had ik de gelegenheid om deel te nemen aan het cybercongres Lokale Weerbaarheid Cybercrime, georganiseerd door City Deal in samenwerking met het CCV. Het was bewonderingswaardig om de aanzienlijke vooruitgang te zien die in de afgelopen jaren is geboekt om de maatschappij weerbaarder te maken tegen cybercrime.

Weerbaarheid tegen cybercriminelen

De verscheidenheid en innovatie van projecten waren bijzonder indrukwekkend. Deze richten zich op het vergroten van de weerbaarheid tegen cybercriminelen voor zowel jongeren, senioren en het MKB. Nieuwe en grote uitdagingen, zoals de aanpak van online aangejaagde ordeverstoringen, kwamen ook aan bod. Het was mooi om de snelle evolutie van het cyberlandschap en de innovatieve reactie van de samenleving hierop te zien.

Meer weten over strategie, beleid en advies