Skip to main content
Blogsvergunningverlening

De eerste weken van junior vergunningverlener Eva bij MB-ALL

Door 26 januari 2023januari 15th, 2024Geen reacties

Het nieuwe jaar betekende voor mij een nieuwe baan en nieuwe kansen. Op 2 januari ben ik gestart als junior vergunningverlener. Mijn achtergrond ligt tot op dat moment in de horeca maar mijn studie past goed bij mijn nieuwe uitdaging.

Mijn eerste week vond ik spannend wat kon ik verwachten? Maar dat maakte mij tevens ook nieuwsgierig. De eerste dag heb ik voornamelijk gebruikt voor kennismakingen met mijn nieuwe collega’s en om MB-ALL beter te leren kennen als bedrijf. Nadat ik de laptop in ontvangst mocht nemen ben ik mij al gaan verdiepen in  werk gerelateerde artikelen.

Tijdens mijn 2e werkdag heb ik mij gericht op het onderwerp evenementen. Een thema dat ook binnen vergunningen een grote rol speelt.

Bewust worden van nieuwe skills

Tijdens mijn 2e werkdag heb ik mij gericht op het onderwerp evenementen. Een thema dat ook binnen vergunningen een grote rol speelt. Ik heb mee mogen kijken met een oude vergunning aanvraag en op basis van deze gegevens heb ik gecontroleerd of aan alle verplichtingen is voldaan. Waar moet ik op letten en met welke adviezen moet ik rekening houden. Dit om de aanvraag maar ook de wet en regelgeving na te gaan.

Door het uitzoeken van deze vergunning en nabootsen van het proces van aanvraag tot uitspraak of toekenning uit te pluizen, heb ik al een beter beeld gekregen over hoe een vergunningaanvraag wordt geregeld en de controle hierop.

Evenementvergunning casus

Ook mijn derde dag stond in het teken van evenementen. Het betreft een aanvraag van een evenementenvergunning, die nog plaats moet gaan vinden. Na grondig onderzoek gedaan te hebben, kon ik deze informatie meenemen naar de volgende dag. Donderdag hadden we namelijk een overleg met de aanvragers, en de vergunning toetsers en dus ook opdrachtgevers van ons de gemeentelijke afdeling verkeer en geluid. Door dit overleg heb ik een duidelijk beeld gekregen van de aspecten waar rekening mee gehouden moet worden en of zij deze aspecten ook in acht hebben genomen. Dit was erg leerzaam!

De laatste dag van de week stond in thema van de Bibob. Ik heb kennis gemaakt met deze integriteitstoets en heb aan de hand van een bestaande casus hiermee geoefend. Kortom een erg leerzame week, waarbij iedereen op het kantoor erg vriendelijk en open was. Hierdoor voel ik me nu al erg thuis binnen het bedrijf en binnen de ‘grotemensenwereld’.