Skip to main content
Blogsvergunningverlening

De eerste weken van junior vergunningverlener Gijs bij MB-ALL

Door 30 maart 2023juni 14th, 2023Geen reacties

Als jurist en criminoloog heb ik een grote passie voor veiligheid en VTH. Het leek mij daarom erg leuk om bij een organisatie te werken waar alles in het teken van veiligheid en VTH staat.

Mijn 1e en 2e gesprek gingen erg goed en de sfeer binnen MB-ALL voelde prettig aan, dit zette zich gelijk voort tijdens mijn eerste week. De eerste paar dagen stonden in het teken van kennismaken met nieuwe collega’s en heel veel koffiedrinken. Ik voelde mij gelijk erg welkom binnen het team!

Ik had nog nooit gewerkt met de Wabo, dus ik werd in het diepe gegooid. Dit helpt je wel heel erg om als vergunningverlener een wet beter te begrijpen.

De diepte in

De dagen daarna kon ik beginnen aan een vraag met betrekking tot de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Ik had nog nooit gewerkt met de Wabo, dus ik werd in het diepe gegooid. Dit helpt je wel heel erg om als vergunningverlener een wet beter te begrijpen. Gemeentes hebben ook altijd weer verschillende beleidsregels en algemene plaatselijke verordeningen, dus die zul je ook moeten uitpluizen voor een antwoord.

Werken met de Wet Bibob

De rest van de dagen ben ik in de Wet Bibob gedoken, een preventief bestuursrechtelijk instrument tegen georganiseerde criminaliteit. Ik weet vanuit mijn eigen interesse al het een en ander over de Wet Bibob, maar door er zelf mee te werken begin ik de Wet Bibob veel beter te begrijpen. De Wet Bibob in relatie tot lokale beleidsregels en de Wabo interpreteren en toepassen vond ik erg interessant en leerzaam.

Inmiddels heb ik samen met mijn collega Yousef Asad een eigen Bibob-onderzoek afgerond! Binnenkort ga ik samen met een andere collega beginnen aan een evenementenvergunning. Hier heb ik ook nog geen ervaring mee, dus ik kijk er naar uit om ook hierin te duiken.  Al met al, vond ik het erg fijne en leerzame eerste weken bij MB-ALL en ben ik blij met de keuze die ik heb gemaakt!