Skip to main content
BlogsJuridisch

De open sollicitatie van een junior adviseur veiligheid

Door 18 mei 2022juni 14th, 2023Geen reacties

Sinds januari 2022 is Manon werkzaam bij MB-ALL als junior adviseur veiligheid. Graag deelt ze haar eerste ervaringen via onderstaande blog.

In november stuurde ik MB-All een open sollicitatie. Ik was op zoek naar mijn eerste echte baan na het afronden van mijn master. Ik heb vooral veel theorieën over veiligheid geleerd, maar aan praktijkervaring ontbrak het mij nog.

Weinig ervaring, toch mogelijkheden

Het leek mij leuk om bij verschillende organisaties aan de slag te gaan, om zo te kunnen ontdekken waar mijn passie en talenten liggen. MB-ALL sprak mij heel erg aan, omdat zij de kans bieden om voor veel verschillende opdrachtgevers te werken. Ik heb MB-ALL een open sollicitatie gestuurd voor de functie adviseur veiligheid. Twee dagen later werd ik al gebeld door recruiter Margot. Zij vertelde mij dat de adviseurs veiligheid binnen MB-ALL zeer ervaren zijn en ik daar dus niet voor in aanmerking kwam. Waar ik dacht dat ik weer een afwijzing kreeg op het gebrek aan ervaring, verraste Margot mij met de vraag of ik alsnog koffie wilde komen drinken. Binnen MB-ALL waren er op dat moment nog geen junior adviseurs veiligheid. MB-ALL wilde samen met mij bekijken of zij een kans kunnen bieden aan jonge talenten op het gebied van veiligheid. Dit vond ik zo ontzettend tof! ​

Een fijn gesprek

Het gesprek heb ik als zeer positief ervaren. Ik kreeg niet van die standaard lastige sollicitatie vragen, maar het gesprek was er echt op gericht om elkaar te leren kennen en om te ontdekken of MB-ALL en ik een goede match zijn. Dit was daardoor een heel leuk en fijn gesprek, waarbij ik gelijk de match voelde. Om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden die ik zou gaan doen, heb ik ook nog een gesprek gehad met twee adviseurs veiligheid. Na nog een kennismakingsrondje te hebben gedaan op kantoor wist ik het zeker: hier wil ik werken! 

Senior adviseurs veiligheid staan voor je klaar​

In januari ben ik als eerste junior adviseur veiligheid begonnen bij MB-ALL. Ik ben met hulp van adviseur zorg-en veiligheid Dity al gelijk gestart op een leuke en interessante opdracht bij het Zorg-en Veiligheidshuis Zuid-Holland Zuid. Tevens heb ik een regiomonitor Wvggz opgesteld. Omdat ik de eerste junior adviseur veiligheid ben binnen MB-ALL, ben ik tenslotte ook betrokken bij de ontwikkeling van het projectenteam met junior adviseurs veiligheid. ​ Wat ik heel fijn vind aan MB-ALL is dat ik als junior kan terugvallen op de senior adviseurs veiligheid. De senior adviseurs zeiden bij de kennismaking allemaal hetzelfde: “Mocht je vragen of hulp nodig hebben, laat het dan vooral weten. Ik kijk graag met je mee’. Als junior adviseur is het heel fijn om te weten dat je terug kan vallen op adviseurs met veel kennis en een groot netwerk. Ik zit hier helemaal op mijn plek! ​ ​​